Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Ruginių miltų tortas

Ruginių miltų tortas
Pauliaus Matvejevo nuotr. / Ruginių miltų tortas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Gerai išsukite 10 kiaušinių trynių su cukrumi.
  2. 200 g ruginių miltų persijokite keptuvėje ir pakepinkite, kol paruduos.
  3. Tada sumaišykite su krakmolu. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir viską atsargiai sumaišykite. 
  4. Pilkite masę į torto formą ir kepkite 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  5. Kremui: 3 kiaušinius suplakite su 150 g cukraus, dubenį įstatę į karštą vandenį. Sukite, kol masė ims tirštėti ir 2–3 kartus padidės.
  6. Paskui plakdami atšaldykite. 300 g sviesto išsukite atskirai. Į jį, toliau sukdami, dėkite po šaukštą trynių masės, kol sudėsite visą. Paskaninkite su citrinų rūgštimi ir vaniliniu cukrumi.
  7. Glajus: 200 g cukraus ir 50 ml vandens virinkite uždengtame puode, kol taip sutirštės, kad, įlašinus lašą į šaltą vandenį, jis neišnyktų.
  8. Tada skubiai supilkite citrinos sultis, uždenkite puodelį ir skubiai atšaldykite šaltame vandenyje.
  9. Sirupą supilkite į dubenį ir sukite mediniu šaukštu, kol taps baltas.
  10. Iškeptas biskvitas atvėsinamas formoje.
  11. Išėmus iš formos, horizontaliai perpjaukite į tris dalis. Sulaistykite stipria, saldžia kava su keliais šaukštais  konjako ar likerio.
  12. Pertepkite sviestiniu kremu, viršų užpilkite glajumi.

Skanaus!

Torto gaminimo filmuotą medžiagą galima rasti ČIA.

Receptą atsiuntė Paulius Matvejevas

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką