Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis
Tinklaraščio archyvo nuotr. / Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Keptus ryžius galima ruošti su bet kokiomis ankštinėmis daržovėmis (tinka pupelės, avinžirniai, šparaginės pupelės, lęšiai, žirneliai), taip su morkomis, brokoliais, kalafiorais, kukurūzais, grybais ir, žinoma, česnaku ir svogūnais. Puikiai tinka visi žalumynai, o taip pat ir bet kokia smulkinta mėsa – vištiena, kalakutiena, kiauliena ar jautiena. Taigi, interpretacijoms šis patiekalas yra labai atviras. Skanaus!

1. Visų pirma pradėkite nuo lapinio kopūsto kale – jį reikia pakepinti atskirai. Įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ant vidutinės-aukštos ugnies, sudėkite porą skiltelių traiškyto česnako, pakepkite apie pusę minutės, tada dėkite smulkintus kopūsto lapelius, pilkite sezamų aliejaus, berkite druskos, pipirų ir dar viską pakepkite apie 3-4 min., kopūstas suminkštės. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

2. Į tą pačią keptuvą supilkite likusį alyvuogių aliejų, berkite smulkintą svogūną ir pakepinkite apie minutę ant aukštos-vidutinės ugnies. Sudėkite likusius traiškytus česnakus, dar pakepinkite apie pusę minutės, sudėkite šaldytas daržoves ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.

3. Kol daržovės kepa, pasiruoškite padažą: atskirame indelyje sumaišykite sojos padažą su austrių padažu ir 1,5 šaukšto sezamų aliejaus (ko lkas jo dar nepilkite į keptuvę).

 

4. Padidinkite kaitrą iki aukštos, sudėkite šviežias daržoves ar grybus, pakepinkite viską maišydami apie porą minučių, sudėkite virtus ryžius, smulkintą mėsą (jei naudojate) ir dar pakepinkite nuolat maišant, kol viskas sušils, maždaug 3 min. (ĮSPĖJIMAS: būtina kepti ant aukštos ugnies, ne vidutinės ar žemos, nes skystis turi nugaruoti ir daržovės su ryžiais kepti, o ne troškintis skystyje).

5. Pačioje pabaigoje sudėkite į keptuvę prieš tai pakepintą kopūstą, supilkite pasigamintą padažą ir dar viską maišydami kartu pakepkite apie 5 min.

6. Iškeptus ryžius su daržovėmis dėkite į norimą dubenį, jei norite, apibarstykite mėgstamais žalumynais ir tiekite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Krapų pesto padažas su anakardžiais

Krapų pesto padažas su anakardžiais 6 asm.

Šis pesto padažas gali būti gaminamas ir iš kitokių riešutų ar sėklų (pvz. saulėgrąžų), o juo gardinami ne tik makaronai, bet ir klasikiniai vasaros piknikų užkandžiai – duonelės, trapučiai ir kt.

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis 2 asm.

4 itin žali, sveiki ir gardūs ingredientai sukuria derinį, kuris tiks ir kaip lengvi pusryčiai, ir kaip užkandis. 

 

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu 2 asm.

Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.

 

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu 2 asm.

Melionas ir kumpis – gana įprastas derinys šiltuoju sezonu, o ką, jei šį derinį paversime gaivia sriuba? Skamba kiek neįprastai, bet verta išbandyti!

 

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu 4 asm.

Avokadų dažnai griebiamės kaip užkandžio, neretai juos naudojame ir ruošdami desertus, o dabar pats metas paragauti gardžios, šaltos jų sriubos, gardintos kokosų pienu. Nustebsite!

 

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole 4 asm.

Iš morkų galima virti ne tik aksominės tekstūros šiltas, tačiau ir gaivinančias vėsias sriubas. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu 4 asm.

Tai itin greitas, paprastas, bet tikrai nenuviliantis paukštienos patiekalas.

 

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!

 

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai 5 asm.

Kepti vištos sparneliai – vienas populiariausių grilio patiekalų. Išbandykite receptą, kuriam tereikia vos kelių ingredientų.

 

Avienos šašlykai

Avienos šašlykai 4 asm.

Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Išbandykite šį puikų šašlykų receptą.   

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką