Dabar populiaru
1 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Saldi daigintų grikių košė

Saldi gardi daigintų grikių košė
Shutterstock nuotr. / Saldi gardi daigintų grikių košė

Žali, neskrudinti grikiai yra itin vertingas maistas, kuriame gausu įvairių mikroelementų. Be to, jie puikiai valo organizmą, stiprina kraujagysles, normalizuoja kraujospūdį, mažina cholesterolio kiekį  ir pan. Taigi tokia daigintų grikių košė – ne tik maistas, bet ir vaistas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Grikiai 150 g neskrudintų, daiginimui tinkamų žalių grikių
  • Bananai 1 vnt.
  • Persimonai:(0,5 gerai prinokusio) 1 vnt.
  • Medus 1 valg. š.

Kaip gaminti

  1. Grikius užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Kitą rytą vandenį nupilkite ir kruopas gerai išskalaukite. Grikius suberkite į didesnį stiklainį, paverskite stiklainį šonu, grikius tolygiai paskirstykite nestoru sluoksneliu (jei turite, galite naudoti daigyklę) ir palikite šviesioje vietoje – puikiai tiktų ant palangės.
  2. Vakare grikius vėl išskalaukite, gerai nuvarvinkite ir vėl paskleiskite sluoksneliu stiklainyje. Po dviejų dienų, jau matysis nedideli daigeliai.
  3. Sudygusius grikius berkite į elektrinį maisto smulkintuvą, taip pat dėkite gabalėliais susmulkintą bananą ir persimoną, sukrėskite medų, įpilkite šlakelį vandens ir susmulkinkite pagal skonį – rūpiau ar iki vientisos purios masės.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką