Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 61
Jau įvertinote šį receptą

Saldi svajonė

Saldi svajonė
Justinos Voitechovskienės nuotr. / Saldi svajonė

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 5 vnt. biskvitui
  • Cukrus 200 g biskvitui
  • Miltai 230 g biskvitui
  • Aliejus 60 ml biskvitui
  • Kepimo milteliai 20 g biskvitui
  • Esencija: (mėgiamos romo, vanilės ir kita - biskvitui) 1 arbat. š.
  • Kriaušės 460 g 460 - konservuotų arba 600 - šviežių tinka ir persikai - kremui
  • Rududu: (skardinė - kremui) 1 vnt.
  • Grietinėlė 450 ml riebios - kremui
  • Grietinėlės standiklis: (pakelis - kremui) 1 vnt.

Kaip gaminti

Gaminame biskvitą:

  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją.
  2. Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu po truputį įmaišykite miltus, viską gerai išmaišykite.
  3. Į kepimo formą (jeigu bijote jog prilips ar prabėgs pro kraštus įtieskite kepimo popieriaus, recepto autorė kepa be jo, ir puikiai atlimpa), pilkite tešlą ir statykite į gerai įkaitusią orkaitę ir kepkite 20 - 25min, kol gražiai paruduos (patikrinti galite dantų krapštuku, ismeigę, jeigu nelimpa reiškiasi iškepę).

Gaminame kremą:

  1. Grietinėlę įpilame į dubenį, įpilame grietinėlės standiklio (galima apseiti ir be jo), gerai išplakite.
  2. Iškepusį biskvitą supjaustykite į tris dalis, sulaistymui galite naudoti ką tik fantazija išmano, recepto autorė sulaisto konservuotų kriaušių sirupu skiestu vandeniu.
  3. Dėkite pirmą biskvitą, jį sulaistykite, tepkite grietinėlę, dėkite pjaustytas konservuotas kriaušes,dėkite antrą biskvitą, jį taip pat sulaistykite, tepkite grietinėlę ir dėkite rududu (negailėkite) ir dėkite trečią biskvitą, jį sulaistykite, tepkite grietinėlę ir dėkite rududu su konservuotomis kriaušėmis.
  4. Šiam tortui labiausiai tinka šokolado ar grietinėlės su rududu papuošimas, bet galima ir kitaip.

Receptą atsiuntė: Justina Voitechovskienė 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką