Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Saldintas tirštintas pienas

Sutirštintas pienas
Vida Press nuotr. / Sutirštintas pienas

Kondensuotas, ar taisyklingai lietuviškai – sutirštintas pienas, – tai paprastas karvės pienas, iš kurio pašalinta didžioji dalis vandens (apie 60 proc.). O saldus jis dėl didžiulio kiekio suberto cukraus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į didelį puodą supilkite pieną ir cukrų. Leiskite lėtai užvirti ir sumažinkite kaitrą.

2. Nuolat pamaišydami kaitinkite pieną, kol jo liks maždaug pusė kiekio, apie 30 min.

3. Puodą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir palikite pieną ataušti bei sutirštėti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys „kosheri“

Egiptietiškas ryžių ir lęšių troškinys „kosheri“ 6 asm.

Miško žvėrys: Ar pastebėjote, kad žiemą norisi visai kitokių prieskonių nei šiltuoju metų laiku? Štai tada pradedu vartyti Artimųjų Rytų receptus. Šis troškinys skanus tiesiog pats vienas – ir šiltas, ir šaltas. Visuomet gaminu jo daugiau ir kitądien turiu, ką įsidėti pietums. Jis yra iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „The Cookbook“.

Šokoladinis karamelinis maskarponės sūrio tortas su kava

Šokoladinis karamelinis maskarponės sūrio tortas su kava 12 asm.

Šis receptas – iš projekto „100 tortų Lietuvai“. Daugiatūkstantinį gerbėjų skaičių „Facebook“ tinkle turinti tinklaraščio Ritosreceptai.lt autorė, Rita Pečiūnaitienė pristato subtilaus ir išskirtinio skonio šokoladinį karamelinį maskarponės sūrio tortą su kava.

Baklažanų „šniceliai“

Baklažanų „šniceliai“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Baklažanų „šniceliai“ – tai arčiausia, kas tik gali būti, šalia tikrojo austriško šnicelio! Jei esate valgę tą plonytį mėsos kepsnį, dar spirgantį ištrauktą iš keptuvės ir bebaigiantį kepti lėkštėje, su nežmoniškai traškia plutele ir dar nežmoniškiau sultingu vidumi, tai žinote, apie ką aš čia dabar kalbu. Su bulvių koše ir su gerai įrūgusiais lietuviškais agurkais – svajonių vakarienė.

 

Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis

Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis 4 asm.

Miško žvėrys: Nors avižos – turbūt dažniausias svečias ant pusryčių stalo, tai tikrai ne vienintelis pasirinkimas! Šįsyk renkamės grikius. Juos dažniausiai regime nesaldžiame amplua – bet nustebsite, kaip puikiai šios kruopos dera su salstelėjusiais abrikosais ir smagiai traškančiomis pistacijomis.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu 6 asm.

Balandėliai – daugeliui lietuvių pažįstamas patiekalas, tačiau galima sugalvoti įvairiausių jų interpretacijų. Savo sudėtimi ir skoniu balandėlius primenančius pyragėlius, pagardintus bešamelio padažu su parmezano sūriu pristato virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai 6 asm.

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo

Veganiški saldūs avižinių dribsnių batonėliai be glitimo 4 asm.

„Vegan Pipiras“: Netoleruojantiems glitimo tokio tipo batonėliai ypač tinka, o avižiniai dribsniai ir datulės dera tobulai. Be to, iš šio užkandžio gausite geros energijos, tiesa, rekomenduojame jų skanauti pirmoje dienos pusėje.

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“ 12 asm.

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Airiškas tartas su lašiša

Airiškas tartas su lašiša 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šio patiekalo kilmė prancūziška, bet jo dažnai galima paragauti Airijos pub‘uose. Išbandykite, nes paruošimas išties yra juokingai lengvas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką