Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas
„DANSUKKER“ nuotr. / Šaldytas pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Torto pagrindas: 3 vnt.
  • Sviestas 325 g 225 - tortui ir 100 - kreminio sūrio glajui
  • Cukrus 585 g 360 „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ tortui ir 225 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Sirupas 150 ml 100 „Dansukker“ šviesiojo sirupo tortui ir 50 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Kiaušiniai 5 vnt.
  • Miltai 450 g
  • Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
  • Kepimo milteliai 2 arbat. š.
  • Druska 1 arbat. š.
  • Pienas 150 ml
  • Uogos:(aviečių arba mėlynių - uogienei) 500 g
  • Želės cukrus:(„Dansukker“ želės cukraus „Multi“ - uogienei) 270 g
  • Sūris 300 g kreminio - kreminio sūrio glajui
  • Miltelinis cukrus 360 g „Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio glajui
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - kreminio sūrio glajui
  • Prieskoniai 3 arbat. š. imbierinių sausainių - kreminio sūrio glajui
  • Vanduo 50 ml „Ledkalniai“ papuošimui

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
  2. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas.
  3. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.  
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  5. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską, pilkite pieną.
  6. Maišykite, kol tešla bus vientisa. Tešlą sudėkite į tris formas.
  7. Kepkite 35–40 min.
  8. Uogienė: Į prikaistuvį sudėkite uogas ir berkite želės cukrų.
  9. Virkite 5–10 min. (priklausomai nuo pasirinktų uogų).
  10. Uogienė turėtų būti gan tvirta. Leiskite atvėsti.
  11. Kreminio sūrio glajus: Sumaišykite visus produktus.
  12. „Ledkalniai“ puošti: Cukraus, sirupo ir vandens mišinį užkaitinkite iki maždaug 160 °C.
  13. Įdėkite mėlynos spalvos dažų.
  14. Paruoštą mišinį pilkite į kepimo skardą.
  15. Leiskite visiškai atvėsti. Sulaužykite gabalėliais.
  16. Sluoksnių formavimas: Jeigu torto pagrindo lakštai per stori, perpjaukite juos per pusę išilgai.
  17. Kiekvieną lakštą aptepkite uogiene. Netepkite kraštų.
  18. Paviršių apliekite glajumi. Puoškite „ledkalniais“ ir, jei norite, pabarstukais.

Receptas DANSUKKER

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką