Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas
„DANSUKKER“ nuotr. / Šaldytas pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Torto pagrindas: 3 vnt.
  • Sviestas 325 g 225 - tortui ir 100 - kreminio sūrio glajui
  • Cukrus 585 g 360 „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ tortui ir 225 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Sirupas 150 ml 100 „Dansukker“ šviesiojo sirupo tortui ir 50 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Kiaušiniai 5 vnt.
  • Miltai 450 g
  • Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
  • Kepimo milteliai 2 arbat. š.
  • Druska 1 arbat. š.
  • Pienas 150 ml
  • Uogos:(aviečių arba mėlynių - uogienei) 500 g
  • Želės cukrus:(„Dansukker“ želės cukraus „Multi“ - uogienei) 270 g
  • Sūris 300 g kreminio - kreminio sūrio glajui
  • Miltelinis cukrus 360 g „Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio glajui
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - kreminio sūrio glajui
  • Prieskoniai 3 arbat. š. imbierinių sausainių - kreminio sūrio glajui
  • Vanduo 50 ml „Ledkalniai“ papuošimui

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
  2. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas.
  3. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.  
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  5. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską, pilkite pieną.
  6. Maišykite, kol tešla bus vientisa. Tešlą sudėkite į tris formas.
  7. Kepkite 35–40 min.
  8. Uogienė: Į prikaistuvį sudėkite uogas ir berkite želės cukrų.
  9. Virkite 5–10 min. (priklausomai nuo pasirinktų uogų).
  10. Uogienė turėtų būti gan tvirta. Leiskite atvėsti.
  11. Kreminio sūrio glajus: Sumaišykite visus produktus.
  12. „Ledkalniai“ puošti: Cukraus, sirupo ir vandens mišinį užkaitinkite iki maždaug 160 °C.
  13. Įdėkite mėlynos spalvos dažų.
  14. Paruoštą mišinį pilkite į kepimo skardą.
  15. Leiskite visiškai atvėsti. Sulaužykite gabalėliais.
  16. Sluoksnių formavimas: Jeigu torto pagrindo lakštai per stori, perpjaukite juos per pusę išilgai.
  17. Kiekvieną lakštą aptepkite uogiene. Netepkite kraštų.
  18. Paviršių apliekite glajumi. Puoškite „ledkalniais“ ir, jei norite, pabarstukais.

Receptas DANSUKKER

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai 4 asm.

Siūlome išsikepti didelių ir skanių olandiškų blynų. Tiesa, jų tešlą reikia paruošti bent valandą iki kepimo, o galima ir iš vakaro, tuomet ryte beliks viens-du-trys iškepti blynus ir jais mėgautis!

Itališki migdoliniai morengai

Itališki migdoliniai morengai 6 asm.

Gaminant itališkus morengus, iki pusės standumo išplakti baltymai dažniausiai užpilami karštu cukraus sirupu. Šie morengai laikomi stabiliausiais ir dažniausiai naudojami gaminant prancūzišką desertą macarons, tam tikras putėsių rūšis bei kremus.

 

Traškūs migdoliniai sausainiai

Traškūs migdoliniai sausainiai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vištienos kepenėlės turbūt nėra daugelio mūsų pirkinių sąrašo pirmaujančiose pozicijose. Nors šis subproduktas turi daug cholesterolio, bet jame taip daug ir vitaminų bei mineralų. Tad kartais paragauti galima. Svarbiausia – saikas.

Svarbu nusipirkti kokybiškų kepenėlių – kad jos būtų tamsiai rudos spalvos, blizgančios ir glotnios. Taip pat neturėtų būti kraujo krešulių, gyslų ar kokių plėvių – nuo jų patiekale gali atsirasti kartumas. Tokius dalykus prieš gaminant reikia pašalinti. Taip pat įsitikinkite, kad patiekalą gerai termiškai apdorojote.

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė 4 asm.

Mėsininkai ir kalakutų augintojai tvirtina, jog kuo kalakutas didesnis, tuo jis skanesnis. Tačiau ką daryti tiems kalakutienos gerbėjams, kurie prie stalo sės dviese, tryse ar keturiese, o ne su puse giminės? Vienas iš variantų – rinktis kalakuto krūtinėlę. Mes siūlome ją kepti tešloje, nes taip ji neišsausės, o skonio suteiks keli kartu su mėsa tešlos apvalkale „uždaromi“ priedai.

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas 8 asm.

Išsikepkite netradicinį pyragą, kuriame nėra nei miltų, nei kiaušinių, nei pieno. Tačiau patikėkite, bus skanu!

 

Puri speltų miltų duona

Puri speltų miltų duona 6 asm.

Siūlome išsikepti purios „brioche“ duonos, tačiau atiduodame ir duoklę sveikai mitybai – kepsime ją iš speltų miltų.

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Pusryčių blynai su jogurtu

Pusryčių blynai su jogurtu 4 asm.

Graikiškas jogurtas puikiai tinka ne tik salotoms gardinti ar padažams maišyti, bet ir blynų tešlai užmaišyti.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką