Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas
Šaldytas pyragas / „DANSUKKER“ nuotr.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Torto pagrindas: 3 vnt.
  • Sviestas 325 g 225 - tortui ir 100 - kreminio sūrio glajui
  • Cukrus 585 g 360 „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ tortui ir 225 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Sirupas 150 ml 100 „Dansukker“ šviesiojo sirupo tortui ir 50 - „Ledkalniai“ papuošimui
  • Kiaušiniai 5 vnt.
  • Miltai 450 g
  • Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
  • Kepimo milteliai 2 arbat. š.
  • Druska 1 arbat. š.
  • Pienas 150 ml
  • Uogos:(aviečių arba mėlynių - uogienei) 500 g
  • Želės cukrus:(„Dansukker“ želės cukraus „Multi“ - uogienei) 270 g
  • Sūris 300 g kreminio - kreminio sūrio glajui
  • Miltelinis cukrus 360 g „Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio glajui
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - kreminio sūrio glajui
  • Prieskoniai 3 arbat. š. imbierinių sausainių - kreminio sūrio glajui
  • Vanduo 50 ml „Ledkalniai“ papuošimui

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
  2. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas.
  3. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.  
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius.
  5. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius ir druską, pilkite pieną.
  6. Maišykite, kol tešla bus vientisa. Tešlą sudėkite į tris formas.
  7. Kepkite 35–40 min.
  8. Uogienė: Į prikaistuvį sudėkite uogas ir berkite želės cukrų.
  9. Virkite 5–10 min. (priklausomai nuo pasirinktų uogų).
  10. Uogienė turėtų būti gan tvirta. Leiskite atvėsti.
  11. Kreminio sūrio glajus: Sumaišykite visus produktus.
  12. „Ledkalniai“ puošti: Cukraus, sirupo ir vandens mišinį užkaitinkite iki maždaug 160 °C.
  13. Įdėkite mėlynos spalvos dažų.
  14. Paruoštą mišinį pilkite į kepimo skardą.
  15. Leiskite visiškai atvėsti. Sulaužykite gabalėliais.
  16. Sluoksnių formavimas: Jeigu torto pagrindo lakštai per stori, perpjaukite juos per pusę išilgai.
  17. Kiekvieną lakštą aptepkite uogiene. Netepkite kraštų.
  18. Paviršių apliekite glajumi. Puoškite „ledkalniais“ ir, jei norite, pabarstukais.

Receptas DANSUKKER

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką