Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu

Keptos saldžiosios bulvės su feta ir pesto
Nidos Degutienės nuotr. / Keptos saldžiosios bulvės su feta ir pesto

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

2. Saldžiąsias bulves gerai nuplaukite (geriausia – šepetėliu) ir perpjaukite išilgai į 4 dalis (gausite storas 4 riekes). Kiekvieną riekelę patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais ir išdėliokite kepimo skardoje (galite skardą iškloti kepimo popieriumi – reikės plauti mažiau indų). Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40–45 minutes.

3. Kai bulvės iškeps, išimkite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite pesto padažo, pabarstykite feta ir granatų uogomis.

Kaip pasigaminti lapinių kopūstų (kale) pesto:

1. Lapinių kopūstų lapus sudėkite į indą, skirtą maistą gaminti garuose* (puodą su skylutėmis, kuris statomas ant kito puodo su verdančiu vandeniu). Kaitinkite garuose apie 5–7 minutes, arba kol kale lapai taps minkšti, bet vis dar nepraras žalios spalvos. Nukelkite nuo ugnies, palikite šiek tiek pravėsti, o tada rankomis gerai išspauskite skystį, kad lapai liktų kuo sausesni (galite nuspausti ir popieriniu rankšluosčiu).

2. Peiliu pasmulkinkite apvirtus kale lapus ir sudėkite juos į elektrinį smulkintuvą. Ten pat dėkite česnaką, kedro riešutus, sūrį, įpilkite aliejaus. Kapokite viską, kol gausite tyrę. Pabaigoje pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir šiek tiek citrinos sulčių.

 

3. Nesunaudotą pesto padažą sudėkite į sandariai užsidengiantį indą, išlyginkite paviršių ir ant viršaus užpilkite ploną sluoksnį aliejaus: taip „užkonservuotas“ pesto padažas galės kurį laiką pastovėti šaldytuve. Jį sunaudosite greitoms pastos vakarienėms!

*Jei neturite garų puodo, sudėkite lapinio kopūsto lapus į puodą, įpilkite apie 3–4 šaukštus verdančio vandens ir uždengę kaitinkite. Tik vis žvilgtelkite, ar neišgaravo visas vanduo, ar nereikia pripilti dar šiek tiek.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu 6 asm.

Vasarą kepkite ant grilio, o šaltuoju sezonu – orkaitėje, naudodami grilio režimą. 

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais 4 asm.

Kai norisi ko nors lengvesnio, verta pasižvalgyti į kitokių makaronų, pavyzdžiui, gamintų iš ryžių, receptus. Kaip tik vieną tokį ir siūlome – tiks ir pietums, ir vakarienei, ir pasiimti į darbą.

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson 6 asm.

„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša 4 asm.

Tinklaraštis „Švęsti gyvenimą“: Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius!

Malaizijos įkvėpti purūs blynai

Malaizijos įkvėpti purūs blynai 2 asm.

Blynus mėgsta visi, tačiau, kad nebūtų nuobodu, išsikepkite netradicinių – tokie ir yra Malaizijos įkvėpti blynai su dviejų rūšių sūriu.

Šokoladinis sūrio pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas 10 asm.

Šį sodraus skonio pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė Vilniuje veikiantis baras „Artistai“. 

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką