Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Šalta kinrožių arbata

Šalta kinrožių arbata
Fotolia nuotr. / Šalta kinrožių arbata

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia iš stiklinės cukraus ir pusės stiklinės vandens paruoškite sirupą. Suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite vandenį, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai cukraus grūdeliai ištirps, padidinkite kaitrą ir virkite dar maždaug 5 min. Atvėsintą sirupą supilkite į stiklinį indą, laikykite šaldytuve ir naudokite gaiviesiems gėrimams saldinti, nes sirupas šaltame vandenyje ištirpsta gerokai greičiau nei cukrus.

2. Užvirinkite 1,5 l vandens, nukaiskite puodą, suberkite kinrožių žiedus, uždenkite ir palaikykite 10 min., kad pritrauktų, porą kartų pamaišykite. Nukoškite arbatą, leiskite atvėsti, įmaišykite pusę stiklinės sirupo, prieš tiekdama bent 2 val. palaikykite šaldytuve.

3. Gerai nuplaukite vaisius, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į ąsotį, supilkite atvėsintą arbatą, įmeskite ledo kubelių, papuoškite šviežių mėtų šakelėmis.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Mandarinų ir bananų tirštasis kokteilis

Mandarinų ir bananų tirštasis kokteilis 3 asm.

1. Bananą supjaustykite į keletą dalių ir bent keliolikai minučių palikite šaldymo kameroje. Kokteilių su šaldytu bananu konsistencija gaunasi puresnė, tačiau to daryti nėra būtina, jei skubate ar neturite daug laiko. 2. Į elektrinį plaktuvą sudė...
Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais

Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais 3 asm.

Šiems sumuštiniams galite sunaudoti net kiek „pavargusius“ ingredientus, nes kelios minutės orkaitėje juos kaip mat atšviežins ir suvienys.

 

Midijos su geltonojo kario padažu

Midijos su geltonojo kario padažu 8 asm.

Išbandykite nuostabų receptą, tinkantį ir bet kokiais šventei, kurį siūlo virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Šventinis tortas su spanguolėmis ir aguonomis

Šventinis tortas su spanguolėmis ir aguonomis 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šis receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurioje kiekvienam metų savaitgaliui skyriau po viena saldų receptą. Spanguolės – vienintelės sezoninės uogos, kurių visą žiemą galima nusipirkti šviežių. Kepdama šį tortą spanguoles įmaišau į biskvito tešlą, jos ypač gražiai atrodo prapjovus tortą, o valgant suteikia gaivos ir vitaminų.

 

Žaliasis kokteilis su špinatais

Žaliasis kokteilis su špinatais 2 asm.

Itin gaivus ir lengvas kokteilis, pradžiuginsiantis ir švelniai žalia spalva, labai tiks pusryčiams.

 

Pikantiška grikių košė su prieskoniais, riešutais ir razinomis

Pikantiška grikių košė su prieskoniais, riešutais ir razinomis 1 asm.

Grikių košę daugelis ruošiame nesaldžią, o ir patiekiame su nesaldžiais priedais. O ką, jei kartą išsivirtumėte jos su razinomis, riešutais, pagardintumėte kvapniais prieskoniais? Gali taip patikti, jog tai taps mėgstamiausia jūsų pusryčių koše!

 

Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais

Lengva azijietiška sriuba su kiaulienos kukuliais 4 asm.

Išbandykite lengvos, aromatingos azijietiškos sriubos receptą, kuriuo dalijasi virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai švediški mėsos kukuliukai

Naminiai švediški mėsos kukuliukai 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Sako, po švenčių maratono, po ančių ir kalakutų Kalėdoms, po kepsnių Naujiems, žmonės labiausiai pasiilgsta paties paprasčiausio, naminio, nostalgiško maisto. Aš užsigeidžiau būten švediškų kukuliukų. Lygiai tokių, kokius aš skanavau savo pirmosios kelionės į užsienį metu, ir kuriuos jūs tikrai esate valgę (tik namuose pagaminti tikrai kokybiškesni). Būtinai patiekite kukuliukus su padažu, bulvėmis (geriausia bulvių koše, tik ne ta, iš miltelių), bruknių uogiene ir raugintais agurkėliais.

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi 4 asm.

Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!

 

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai 6 asm.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės triufeliai gali tapti ir puikia šventinio stalo puošmena, ir saldžia dovana. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką