Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Iškepusi jautiena ir daržovės su žalumynais bei padažu
Autorės nuotr. / Iškepusi jautiena ir daržovės su žalumynais bei padažu

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Jautiena 600 g nugarinės pjaustinio, mažiausiai 2,5 cm storio su kaulu; kepsniui
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. po šaukštą kepsniui ir daržovėms
  • Druska 2 žiupsnelis po gerą žiupsnį kepsniui ir daržovėms
  • Prieskoniai 4 valg. š. 2 šaukštai mišinio su rūkytomis aitriosiomis paprikomis, imbieru, kalendromis kepsniui ir 2 šaukštai 2 valg. šaukšt. prieskonių mišinio su bazilikais, rozmarinais, kmynais, česnakais daržovėms
  • Smidrai 400 g
  • Morkos 400 g jaunų

Kaip gaminti

1. Jautienos nugarinę išimkite iš šaldytuvo ir rankomis į mėsą gerai įtrinkite prieskonių bei aliejaus mišinį bei palikite kambario temperatūroje mažiausiai porai valandų, kad mėsa spėtų „sušilti“ bei „prisigertų“ prieskonių.

2. Visas daržoves nuplaukite, baltuosius smidrus nulupkite skustuku (jei naudosite žaliuosius, jų lupti nereikia) bei nupjaustykite kotelius. Daržoves palaistykite aliejumi bei sumaišykite su paruoštu prieskonių mišiniu bei druska.

3. Daržoves kepkite tiesioginėje kaitroje ant gerai įkaitusių ketaus grotelių, jos iškepa labai greitai. Grilio temperatūrą daržovėms tebūnie 160-180 laipsnių. Prieš kepimą groteles sutepkite karščiui atspariu augaliniu aliejumi. Jei morkos didesnės jas pradėkite kepti anksčiau nei smidrus, kuriems iškepti vartant užteka vos 2-5 minučių. Morkoms iškepti reikės 15-20 minučių. Jas taip pat reikės apversti po 5-7 minučių, kai susidarys grotelių žymės. Iškepusias daržoves atidėkite ir uždenkite folija, kad neatšaltų.

4. Kelkite grilio temperatūrą iki 250-270 laipsnių temperatūros. Jei norite, kad jautienoje liktų rombo formos kepimo grotelių žymos, kepkite vartydami kepsnį tris kartus, kepdami kiekvieną pusę po du kartus, darydami 45 laipsnių kampą, kad gautųsi norimos žymos. Šioje temperatūroje vartykite kas 1 minutę ir 30 sekundžių, kad gautųsi vidutiniškai iškepęs jautienos kepsnys. Paskutinį kartą kepdami stabdykite oro padavimą uždarydami visas sklendes ir palaikykite kepsnį pusę minutės ilgiau. Laikui matuoti galima naudoti savo telefono laikmatį, kuris tiksliai parodo, kada reikia kepsnį apversti.

5. Iškeptą mėsą palaikykite pridengta folija apie dešimt minučių, kad vienodai pasiskirstytų mėsos sultys, mėsą pjaustykite plonais grežinėliais. Neškite į stalą kartu su keptomis daržovėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Krapų pesto padažas su anakardžiais

Krapų pesto padažas su anakardžiais 6 asm.

Šis pesto padažas gali būti gaminamas ir iš kitokių riešutų ar sėklų (pvz. saulėgrąžų), o juo gardinami ne tik makaronai, bet ir klasikiniai vasaros piknikų užkandžiai – duonelės, trapučiai ir kt.

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis 2 asm.

4 itin žali, sveiki ir gardūs ingredientai sukuria derinį, kuris tiks ir kaip lengvi pusryčiai, ir kaip užkandis. 

 

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu 2 asm.

Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.

 

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu

Melionų gaspačas su traškiu vytintu kumpiu 2 asm.

Melionas ir kumpis – gana įprastas derinys šiltuoju sezonu, o ką, jei šį derinį paversime gaivia sriuba? Skamba kiek neįprastai, bet verta išbandyti!

 

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu

Šalta avokadų sriuba su kokosų pienu 4 asm.

Avokadų dažnai griebiamės kaip užkandžio, neretai juos naudojame ir ruošdami desertus, o dabar pats metas paragauti gardžios, šaltos jų sriubos, gardintos kokosų pienu. Nustebsite!

 

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole 4 asm.

Iš morkų galima virti ne tik aksominės tekstūros šiltas, tačiau ir gaivinančias vėsias sriubas. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu 4 asm.

Tai itin greitas, paprastas, bet tikrai nenuviliantis paukštienos patiekalas.

 

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!

 

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai

Grilyje kepti saldžiai aštrūs traškūs vištų sparneliai 5 asm.

Kepti vištos sparneliai – vienas populiariausių grilio patiekalų. Išbandykite receptą, kuriam tereikia vos kelių ingredientų.

 

Avienos šašlykai

Avienos šašlykai 4 asm.

Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Išbandykite šį puikų šašlykų receptą.   

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką