Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui

Sausainiai „Raganos piršteliai“
Vida Press nuotr. / Sausainiai „Raganos piršteliai“

Šie sausainiai, teoriškai „galiojantys“ visus metus, smagiausi ir skaniausi, kai kepami Helovino išvakarėse. Atrodo jie ir kraupokai, ir juokingai, tačiau yra išties puikūs. Kepkite net nedvejodami!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruoškite migdolus: užpilkite juos verdančiu vandeniu, o tada, praėjus kelioms minutėms ir vandeniui kiek pravėsus, griebkite po vieną ir pašalinkite odelę tiesiog ją nustumdami pirštais. Sudėkite migdolus ant lėkštės, kad apdžiūtų. Juos galite naudoti ir tokius šviesius, o jei norite „lakuotų nagų“ efekto, tuomet pagal instrukciją pasiruoškite turimus maistinius dažus ir vieną migdolo pusę nuspalvinkite bei palikite, kad išdžiūtų, kol paruošite sausainių tešlą.

2. Į didelį dubenį sudėkite sviestą, supilkite cukrų, druską ir sukite mediniu šaukštu, kol gausite purią balsvą masę.

3. Į gautą masę muškite vieną kiaušinį ir antrojo kiaušinio trynį (baltymą atidėkite, jo dar reikės), supilkite vanilės ektraktą ir išmaišykite.

4. Supilkite miltus ir užminkykite vidutinio kietumo tešlą. Suformuokite iš jos rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą – tegul pabūna ten 30–40 min.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais.

6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir vis atgnybdami po gabaliuką, ant lygaus paviršiaus voliokite piršto storio „gyvatėles“. Supjaustykite jas piršto ilgio gabaliukais, o tada, pasitelkę visą išmonę pasistenkite dekoruoti juos lyg tikrus pirštus: dviejose vietose pažymėkite „sąnarius“, peiliu padarydami kelis nedidelius brūkštelėjimus. Dėkite „pirštelius“ į skardą.

7. Kiekvieno „pirštelio“ gale įspauskite „nagą“ – dažytą ar natūralų migdolą. Galiausiai patepkite sausainius likusiu kiaušinio baltymu (migdolo netepkite).

8. Kepkite apie 10–12 min., kol sausainiai taps gelsvi. Leiskite visiškai atvėsti, o tada jau mėgaukitės baisiosios raganos piršteliais. Kas gali būti bjauriau! Ir skaniau.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką