Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis

Sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis
FeedMySister nuotr. / Sausainių ir maskarponės kremo desertas su rudens gėrybėmis

Keptos figos, vynuogės, gervuogės, kardamonai, švelnus maskarponės kremas su apelsinais – nuostabus derinys rudeniui.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi.

2. Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.

3. Į dubenį su sviestu beriame miltus, krakmolą ir kardamonus. Pirmiausia išmaišome šaukštu, o tada jau elektriniu maišytuvu. Sustojame kai gausime mažus trupinius.

4. Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame cilindrą. Apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.

5. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

6. Išimame tešlą, supjaustome 5 mm storio griežinėliais ir dedame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių svarbu palikti 2 cm tarpus.

7. Kepame 13-15 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti.

8. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.

9. Figas supjaustome į keturias dalis. Dedame į dubenį kartu su vynuogėmis ir gervuogėmis.

10. Dedame cukrų ir išspaudžiame sultis iš 1/4 apelsino. Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis 20 minučių.

 

11. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių.

12. Smulkia tarka nutarkuojame apelsino žievelę.

13. Maskarponę sumaišome su jogurtu, apelsino žievele ir klevų sirupu. Svarbu gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.

14. Smulkiai supjaustome pistacijas.

15. Kremą dedame į lėkštę ar mažą dubenėlį kartu su smulkintomis pistacijomis, keptomis figomis, vynuogėmis ir gervuogėmis. Valgome su sausainiais.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką