Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 23
Jau įvertinote šį receptą

Senoviniai blyneliai su silke

Blynai
Vida Press nuotr. / Blynai

Šis patiekalas pirmiausia įdomus savo dvilypumu: vieni jį mena dar nuo vaikystės, kai per Kūčias ragaudavo šių blynelių pas močiutę, kiti nėra apie tokį patiekalą nė girdėję. O ir tie, kas šių blynelių ragavo, vertina juos nevienodai – dalis jų laukia nesulaukia atsirandant ant stalo, kiti mielai pasitenkina vos kąsneliu. Belieka išsikepti ir patiems įvertinti!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Vanduo 250 ml šalto; arba pieno, jei blynelius kepate ne Kūčioms
  • Miltai 6 valg. š. arba tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo
  • Kiaušiniai 1 vnt. jei kepate Kūčioms, nedėkite
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Svogūnai 1 vnt. didelis
  • Aliejus 4 valg. š. kepimui
  • Silkė 2 vnt. filė; silpnai sūrios, nusausintos

Kaip gaminti

1. Pasiruoškite tešlą. Miltus išsukite su vandeniu (arba su pienu ir kiaušiniu) iki grietinės tirštumo vientisos masės be gumuliukų, įberkite druskos, pipirų. Leiskite tešlai apie 30 min. pastovėti.

2. Kol tešla brinksta, labai smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite mažoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kol taps permatomas ir pagels (neleiskite suskrusti). Pusę svogūnų atidėkite, o kitus kiek atvėsinkite ir berkite į tešlą.

3. Silkės filė supjaustykite plonomis juostelėmis.

4. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, tada pilkite po šaukštą tešlos formuodami nedidelius blynelius, ant kiekvieno jų dėkite po porą trejetą silkės juostelių ir užpilkite dar šiek tiek tešlos, kad silkę beveik paslėptų. Kepkite iš abiejų pusių, kol blynai bus rusvi. Išimkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką