Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Šernienos kotletai

Šernienos kotletai
Recepto autorės nuotr. / Šernienos kotletai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Giliame dubenyje stambiai sutarkuokite nuplautą ir nuluptą cukiniją.
  2. Sukrėskite maltą mėsą.
  3. Suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinius.
  4. Įberkite druskos, aitriosios paprikos miltelių.
  5. Viską gerai išminkykite.
  6. Rankomis formuokite kotletus.
  7. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol dailiai apskrus.

Receptą atsiuntė Gintarė

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas

Sluoksniuotas tiramisu ledų tortas 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šį tiramisu sluoksniuotą ledų tortą geriausiai apibūdintų pavadinimas „Tortas tinginiams“, arba „Kaip sutaupyti laiko ir sužibėti“. Įdomu, kodėl? Nes gaminant šį gardumyną galima taip sėkmingai nukirsti visus kampus, kad virtuvėje užtruksite vos kelias minutes. Dėl svečių reakcijos aš net neabejoju ir jums jos nepasakosiu, paliksiu pasidžiaugti patiems.

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu 2 asm.

FeedMySister.com: Juodieji serbentai ir „porto“ vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. O tada Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir šis patiekalas galutinai susidėliojo.

Vaniliniai ledai su vaisiais ir uogomis

Vaniliniai ledai su vaisiais ir uogomis 4 asm.

Kokybiški vaniliniai ledai yra tikras skanėstas, tačiau, pasitelkus fantaziją, juos galima ir šiek tiek patobulinti. Vasarą, kai yra šviežių uogų ir vaisių, tam verta panaudoti būtent juos. Šįkart tebūnie tai avietės ir abrikosai arba persikai.

Pastos patiekalas „Ajo, ojo“

Pastos patiekalas „Ajo, ojo“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šį patiekalą nėra sunku pasigaminti, bet nėra lengva pasigaminti idealiai tiksliai. Vienaip ar kitaip – jeigu nemėgstate aštraus maisto, geriau nė nebandykite. Šis patiekalas subalansuotas persivalgiusiems mėsos ir tiems, kurių virškinimo sistema rodo tam tikrus tingėjimo ženklus. Galinga vitamino C ir natūralaus antibiotiko bomba! Ir žinoma, stiprus afrodiziakas (bet valgyti turėtų jis ir ji – abu).

„Piktieji pieštukai“ („penne all‘arrabbiata“)

„Piktieji pieštukai“ („penne all‘arrabbiata“) 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šis receptas labiau skirtas pikantiško maisto pradedantiesiems. Kodėl? Yra du kvapnūs ingredientai, kurie šiek tiek prigesina „peperoncino“ pyktį. Pirmasis – kietasis avies pieno sūris „pecorino romano“. Tipiškas Lacijaus regiono sūris rodo, kad šis patiekalas priklauso Romai, ką pripažino ir Federico Fellinis. Beje, visiškai šiuo atveju netinka parmezanas, granapadanas ir kiti karvės pieno kietieji, nes jie suteiks bereikalingą saldumo pojūtį. Antrasis pikantiškumo „gesintuvas“ – šviežios, kapotos petražolės. Kuo jų daugiau, tuo mažiau pastoje jausite pykčio.

Nostalgiškasis „Kuršėnų“ vyniotinis

Nostalgiškasis „Kuršėnų“ vyniotinis 6 asm.

Net ir šiais laikais, kai tortų, pyragų ir kitų saldumynų pasirinkimas didžiulis, lietuviai ir toliau mielai renkasi nostalgiją keliantį vyniotinį. Jo galima ne tik nesunkiai nusipirkti, bet ir paruošti namuose. Pasigaminti namuose „Kuršėnų“ vyniotinį nėra sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kaip desertą paruošti kuo skanesnį, tačiau gaminant šį vyniotinį svarbiausia mokėti tinkamai išplakti baltymus, neperkepti biskvito ir neišlydyti sviesto. 

Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu

Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu 1 asm.

„Miško žvėrys“: Mano akis vis užkliūdavo už cukinijų makaronams žarstomų liaupsių, tad magėjo ir pačiai išmėginti. Ar jos pelnytos? Na, nors į lentynėlę greta tikrųjų fetučinių dėti neskubėčiau, bet galiu jus patikinti – tai puikus vasariškas užkandis ar lengvutė vakarienė, kai maudantis karščio bangoje nesinori aplink garuojančius puodus šokti.

Trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis

Trupiniuotis su vasaros pabaigos uogomis 6 asm.

Tamsiaspalves, saldžias vasaros uogas galima valgyti saujomis, tačiau kai norisi rimtesnio deserto, o ne šviežių uogų dubenėlio, tokį galima labai greitai „sumeistrauti“. Šio savaitgalio pasiūlymui tinka ir gervuogės, ir avietės, ir mėlynės ar šilauogės. Taip pat, žinoma, visų jų „miksas“. Išbandykite!

Varškinis obuolių pyragas

Varškinis obuolių pyragas 6 asm.

„Samčio užrašai“: Mano namuose šaldytuve visada būna varškės, o tada jau mąstau: ką skanaus gaminti? Kelias dienas pasiutusiai įkyriai zvimbė mintis: „kepk pyragą, kepk...“. Bet vis buvau užsiėmusi, tačiau pagaliau iškepiau. Tikras skanumas! Rekomenduoju visiems būtinai išbandyti.

Pikantiška varške įdaryti pomidorai

Pikantiška varške įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorai tinka ne tik sriuboms ar nesaldiems pyragams, ši vasaros daržovė tiesiog prašyte prašosi įdaroma. Pomidorai puikiai dera tiek su mėsa, tiek su daržovėmis, sūriu ar varške, o svarbiausia, kad visus šiuos patiekalus pagaminti itin lengva.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką