Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis
Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis

Populiariausias šiaurietiškas sumuštinis – tai „smørrebrød“, kuris iš tikrųjų yra valgomas su peiliu ir šakute, nors pamažu populiarėja ir gatvės maisto kultūroje. Šio sumuštinio paslaptis – storas sviesto sluoksnis, kuris neleidžia kitiems ingredientams duonos sudrėkinti. Jį galima keisti ir kitomis sodriomis užtepėlėmis. Ant viršaus dominuoja taip pat lietuviams artimi priedai – marinuota ar rūkyta žuvis, mėsa, kiaušiniai ar burokėliai.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sumaišykite kreminę varškę su majonezu, pagardinkite pipirais ir aptepkite duonos riekes.

2. Susukite silkės griežinėlius, dėliokite juos ant duonos, o tarpuose sudėkite pjaustytus marinuotus agurkėlius. Ant viršaus dėliokite griežinėliais pjaustytą raudonąjį svogūną ir ketvirčiais pjaustytus pomidorus. Papuoškite žolelėmis ir ikrais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu

Dviejų spalvų kopūstų salotos su majoneziniu padažu 4 asm.

Kad kepsnius ir kepsnelius, o gal mėsainius lydėtų šis tas gaivaus ir spalvingo, siūlome pasiruošti pikantiškų kopūstų salotų. Patiks visiems!

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus 6 asm.

Avokadas – kreminis, itin švelnaus skonio, kupinas gerųjų riebalų. Štai kodėl jis puikiai tinka sodriems desertams su šokoladu ruošti. 

 

Jautienos tartaras su skrudintomis kanapių sėklomis

Jautienos tartaras su skrudintomis kanapių sėklomis 2 asm.

Tartarą vieni dievina, kitiems nesinori apie termiškai neapdorotą mėsą net galvoti. Šįkart pastaruosius palikime nuošalyje ir pasimokykime tartarą gaminti taip, kaip jį ruošia tinklaraštininkė Laura iš „Bulvių košės“.

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais

Burokėlių salotos su agurkais, feta ir krapais 2 asm.

Krapai ir agurkai – visų ragautas derinys, burokėliai ir feta – daugelio. O kas atsitinka, kai visi šie ingredientai susitinka viename patiekale? Iš viso to išeina puikios salotos, kuriose pinasi saldumas (burokėlis) ir sūrumas (feta), agurkas įneša gaivos, o krapai papildomo skonio ir aromato. Išbandykite, ypač, jei turite keptų ar virtų burokėlių, ilgai neužtruksite!

Triušienos troškinys su vynuogėmis ir alyvuogėmis

Triušienos troškinys su vynuogėmis ir alyvuogėmis 2 asm.

Šiuo receptu dalinasi iš Italijos kilęs žinomas virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Padažas iš keptų pomidorų

Padažas iš keptų pomidorų 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“):  Kai apstu pernokusių pomidorų – pakosnervuome iš jų padažą. Ir galima su savo paslaptimi – kas mėgstate, paaštrinkite. Sėkmės!

Keptos cukinijos, konservuotos alyvuogių aliejuje

Keptos cukinijos, konservuotos alyvuogių aliejuje 2 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ko jau ko, bet cukinijų mūsų daržuose ir virtuvėse rudens pradžioje dažniausiai netrūksta. Šį kartą jas kepiau kepsninėje ir konservavau aliejuje ilgesniam vartojimui. Šiam receptui svarbu parinkti dar neperaugusias, su nepilnai susiformavusiomis sėklomis cukinijas, minkšta odele. Kitas svarbus ingredientas – ypač kokybišką alyvuogių aliejų, nes nuo jo priklausys cukinijų skonis, kadangi jos marinuosis būtent aliejuje. Trečiasis šio paprasto patiekalo ingredientas – džiovintos prieskoninės sodo žolelės.

Bulvių ir obuolių pyragas

Bulvių ir obuolių pyragas 8 asm.

Jei norite išbandyti kokį nors kiek neįprastą receptą, siūlome suderinti bulves ir obuolius viename kepinyje. Gal patiks?

Veganiški nesaldūs cukinijų blynai

Veganiški nesaldūs cukinijų blynai 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis „Follow your spoon“

 

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Paprikas galima įdaryti tiek maltos mėsos ir ryžių įdaru, tiek ir daržovėmis, o ir pačios paprikos šiam patiekalui tinka visokios – raudonos, geltonos ar žalios, saldžiosios. Bet man kažkodėl atrodo, kad tinkamiausios visgi tos balkšvai gelsvos, kurios uždera Lietuvos ūkininkų daržuose besibaigiant vasarai.

Mano receptas – labai „iš akies“, tad kviečiu visus improvizuoti ir susikurti sau tinkamą skonį!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką