Dabar populiaru
15min be reklamos
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

„Skanios“ spalvos burokėlių pyragas

Burokėlių pyragas
Burokėlių pyragas / Vida Press nuotr.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.

2. Tuo metu pirštais sutrinkite miltus ir sviestą iki rupių trupinių.

3. Kitame inde sumaišykite likusius pagrindo ingredientus.

4. Miltų ir sviesto trupinių dubenyje padarykite duobelę ir į ją supilkite kiaušinio ir kitų ingredientų mišinį. Naudodami peilį lengvai įmaišykite skystus ingredientus į miltų ir sviesto mišinį. Jeigu tešla atrodo per sausa, įpilkite šlakelį vandens. Kai tešla pradės kibti, rankomis suformuokite rutulį, apvyniokite jį maistine plėvele ir bent 15 minučių įdėkite į šaldytuvą.

5. Darbastalio paviršių pabarstykite miltais ir iškočiokite tešlą maždaug į 3 mm storio lakštą. Dėkite jį į sviestu išteptą kepimo skardą, ant viršaus klokite gabalą kepimo popieriaus ir priberkite žirnių, ryžių ar kitų kietų kruopų. Po 15 minučių kepimo išimkite kruopas ir kepimo popierių ir kepkite pyrago pagrindą dar apie 8–10 minučių. Išėmę pyragą sumažinkite orkaitės kaitrą iki 180°C temperatūros.

6. Išvirtus ir nuluptus burokėlius supjaustykite kubeliais ir sutrinkite juos kartu su grietinėle. Kitame inde pirmiausia sumaišykite kiaušinius ir cukrų, tuomet supilkite burokėlių masę ir likusius ingredientus, viską gerai išmaišykite.

7. Supilkite burokėlių masę ant pyrago ir kepkite orkaitėje apie 30–40 minučių, kol pakračius pyragą drebės tik jo vidurys. Prieš patiekiant leiskite atvėsti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Išbandykite receptą iš knygos „Desertai. 365 receptai“.

 

Migdolų saldainiai su kakava

Migdolų saldainiai su kakava 6 asm.

Šių naminių saldainių receptas –  iš knygos „Desertai. 365 receptai“. Kviečiame išbandyti!

 

Silkė su burokėliais ir bulvėmis

Silkė su burokėliais ir bulvėmis 2 asm.

Silkės mėgėjai žino – ši žuvis tikrai tinka ne tik ant Kūčių stalo. Išbandykite receptą, kuris tiks bet kuriuo metų laiku!

 

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu 2 asm.

Šis sumuštinis – maistingas ir skanus pasirinkimas pusryčiams. 

 

Makaronai su gorgonzolos padažu

Makaronai su gorgonzolos padažu 2 asm.

Išbandykite makaronų patiekalą, kurio receptu vienoje TV laidoje pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu 2 asm.

Šių, iš pirmo žvilgsnio, paprastų salotų „žvaigžde“ taps varškės sūris. Būtinai išbandykite!

 

Kiaušinienė brokolių patale

Kiaušinienė brokolių patale 4 asm.

Šis patiekalas – puikus būdas ne tik suvalgyti daugiau daržovių, bet ir sunaudoti jų likučius.

 

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų 2 asm.

Nemažai blynų receptų jau ir šiaip nereikalauja daugybės ingredientų, tačiau ką jūs manote apie tokius, kuriems pakanka vos 3-ų? Jei pritariamai linksite galva, išbandykite šiuos itin greitus kepinukus, kurie savo tekstūra balansuoja tarp blynelių ir bananinių omletukų. 

 

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis 2 asm.

Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.

Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką