Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu
Fotolia nuotr. / Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite.
  2. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  3. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
  4. Kai atvės, minkštimą išpjaukite ir susmulkinkite.
  5. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, susmulkinkite.
  6. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuluptus svogūnus susmulkinkite, papriką irgi supjaustykite kubeliais.
  7. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų sviesto ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, maišydama kepinkite apie 3 min.
  8. Sudėkite smulkintas paprikas, baklažanus, kepinkite dar penkias minutes. Sudėkite obuolius, pomidorus, suberkite džiovintus bazilikus, cukraus, druskos ir išmaišykite.
  9. Uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 7 min.  Pagal skonį įmaišykite šviežių citrinų sulčių. Atvėsusia mase aptepkite baltos duonos ar batono skrebučius.
  10. Atkreipkite dėmesį! Tinka tiekti su keptomis ar virtomis bulvėmis, makaronais, ryžiais.

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką