Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais
TV3 nuotr. / Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Šį pasakišką desertą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė konditeris Ali Gadživejas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Geriausia tešlą išmaišyti naudojant virtuvinį kombainą pagalba, bet galima išminkyti ir rankomis, tik ilgiau užtruks, kol neliks gumulėlių

2. Į indą suberti cukrų, miltus ir sudėti šalto sviesto kubelius. Minkyti iki birių bei smulkių trupinių masės. Masę 2-3 cm storio sluoksniu iškloti ant maistinės plevelės, suvynioti ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.

3. Sustingusią masę sutarkuoti per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskleisti po visą paviršių ir apibarstyti pieninio šokolado smulkiais gabaliukais.

4. Kepti apie 10 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią masę atvėsinti ir sutrupinti smulkiais gabaliukais.

 

5. Į gilų dubenį sudėti maskarponę bei suberti cukraus produktus. Išmaišyti ir pasitelkus elektrinį rankinį plakiklį iš lėto plakti bei po truputį supilti giretinėlę. Plakti reikia iki purios masės.

5. Braškes supjaustyti ir suberti i dubenį. Taip pat suberti kitas turimas uogas, įpilti brendžio ir aliejaus šlakelį. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir išmaišyti.

6. Desertinėse taurėse sluoksniuoti uogas, kremą, vėl uogas, kremą ir ant viršaus užberti karamelizuotų trupinių.

7. Deserto paviršių galima per sietelį apibarstyti natūralios kakavos milteliais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką