Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.6 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša
Vida Press nuotr. / Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į gilų dubenėlį sudėkite visus padažui skirtus produktus, išskyrus žalėsius, ir išsukite iki vientisos masės. Dėkite į šaldytuvą.

2. Išimkite iš šaldytuvo kameros šaldytą tešlą, sudėkite lakštus ant miltais pabarstytos lentos vienu sluoksniu, kad kiek atšiltų, kol ruošite įdarą.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite špinatus. Pakepkite, kol špinatai sukris – 2–3 min. Pabarstykite druska, pipirais.

4. Paruoškite lašišos filė – jei ji labai stora, perpjaukite išilgai pusiau, jums reikalingas maždaug 1 cm storio gabalas. Pabarstykite lašišą pipirais ir druska.

5. Iš pusės tešlos suformuokite žuvies pavidalo pyrago pagrindą – galite tam naudoti popieriaus trafaretą. Kaip jau minėjome, galite pyragą kepti ir apvalų ar stačiakampį. Iš tešlos nuopjovų suformuokite ir maždaug 1 cm pločio kraštelį.

6. Ant tešlos pagrindo paskirstykite špinatus, ant jų guldykite lašišą, patepkite ją garstyčiomis, o ant viršaus dar tepkite pusę pasiruošto padažą.

7. Suplakite kiaušinį su pienu ir šiuo plakiniu patepkite pyrago pagrindo kraštelius, ant viršaus dėkite viršutinę pyrago dalį ir aptepkite kiaušinio-pieno mišiniu. Jei norite meniško pyrago, iš tešlos likučių suformuokite žuvies žvynus – kiaušinio-pieno plakiniu priklijuokite juos prie pyrago viršaus. Pyrago šonus kruopščiai apspaudykite šakute.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite pyragą apie 25 min. – kol viršus taps auksinės spalvos.

9. Patiekite šiltą arba kambario temperatūros kartu su likusiu padažu, pagardintu smulkiai kapotais laiškiniais česnakais arba svogūnų laiškais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu 8 asm.

Šis sodrus, prieskoniais pagardintas pyragas tiesiog negali palikti abejingų. Išsikepkite šį skanėstą kokią apniukusią ar šiaip kiek sunkesnę dieną ir pamatysite, kaip pasaulis iškart prašviesės. Tačiau net ir tokios „progos“ nebūtina laukti, kepkite, kai tik turėsite kelias kriaušes ir šiek tiek kardamono.

Adžika su morkomis ir obuoliais

Adžika su morkomis ir obuoliais 4 asm.

Tradicinė gruziniška adžika gaminama tik iš saldžiųjų bei aitriųjų paprikų, česnako, graikinių riešutų ir gausaus prieskonių mišinio. Tačiau kiekviena tauta, be to, ir kiekviena šeimininkė, turi savitą šio pagardo variantą. Paprikos dažnai papildomos kitomis sezoninėmis daržovėmis: pomidorais, morkomis, svogūnais ar obuoliais.

Obuolių pyragas su, pageidautina, kuo daugiau jų rūšių

Obuolių pyragas su, pageidautina, kuo daugiau jų rūšių 8 asm.

Strelkabelka.ltPyragas yra su 4 skirtingomis obuolių rūšimis. Kokiomis? Priklauso nuo jūsų pasirinkimo ir galimybių. Kuo skirtingesnes rūšis dėsite, tuo įdomesnę pyrago tekstūrą gausite. Maišykite rūgščius su saldžiais, kietus su minkštais. Jie visi kepa skirtingai ir turi kitokį skonį. Jei kas kartą dėsite vis kitokius obuolius, tai ir pyrago skonis kiekvieną kartą bus kitoks. Ir nekepkite iš vienos rūšies obuolių. Imkit bet jau dvi skirtingas. Ir viena rūšis turėtų būti iš tvirtesnių – mano praktika su šituo pyragu taip sako.

Ešeriai su morkomis ir kalendra

Ešeriai su morkomis ir kalendra 4 asm.

Nors nemažai kas mano, jog šviežios žuvies neverta „gadinti“ prieskoniais, vis tik nereikėtų jų ir paranojiškai bijoti – tinkamai atseikėjus, žuvies skonio jie tikrai neužgoš, o tik papildys. Štai šiame patiekale ešeriams pikantiškumo suteikia malta kalendra. Tikrai verta išbandyti!

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais 4 asm.

Šiame nuostabiame patiekale susitinka 4 geri dalykai: liesa mėsa, aromatingas moliūgas, saldžios džiovintos slyvos ir šildantys prieskoniai. Šis ketvertukas sukuria tokią skonio ir aromato harmoniją, kad jai neįmanoma atsispirti. Kartą pagaminę ir paragavę, gaminsite vėl, vėl ir vėl...

Cukinijų ravioliai

Cukinijų ravioliai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jau išbandėte cukinijų spagečius, laikas imtis cukinijų raviolių gamybos! Cukinijos – itin universalios daržovės, bene mažiausiai „kaprizingos“ skoniui, jos dera beveik su viskuo, tinka ir šventėms, ir kasdienėms jaukioms vakarienėms. Ypač cukinijos tobulai dera su pomidorais – ne tik spalva, bet ir skoniais.  

Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas

Prieskoniais pagardintas bananų-morkų pyragas 8 asm.

Jei kada kepėte bananų duoną, žinote, koks tai didis gėris. O dabar įsivaizduokite, kad prie bananų dar prisijungia morkos, šildantys prieskoniai ir lengvas maskarponės kremas... Skamba pasakiškai? Toks ir šis nekasdienis pyragas!

Aštrūs kiaušiniai acar-tigu

Aštrūs kiaušiniai acar-tigu 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jeigu virtuvės šefo kepurė turi šimtą klosčių, reiškia, kad šis magas moka pagaminti kiaušinį šimtu būdų. Ne kiekvienas gali didžiuotis tokiu atributu. Pabandysiu jums padėti, pasiūlydamas šį indonezietišką kiaušinių receptą.

Žalių pomidorų „uogienė“

Žalių pomidorų „uogienė“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Kai ateina laikas užverti šiltnamių duris, neišvengiamai susiduriame su tokiu paprastu klausimu: ką daryti su neprinokusiais pomidorais? Klasikinis sprendimas būtų juos tiesiog sudėti į dėžutę tarp laikraščių arba šieno ir leisti prinokti tamsoje. Taip išsaugosime dar truputį vasaros aromato, bet tik truputį. Kiek ilgiau jie užsilaikys konservuoti arba suvirti į „uogienę“.

Sveikuoliški migdoliniai rutuliukai

Sveikuoliški migdoliniai rutuliukai 4 asm.

Puikus pasiūlymas, neprasilenkiantis su sveikos mitybos principais – gardūs, energijos suteikiantys rutuliukai su migdolais ir datulėmis.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką