Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais

Pyragėliai su ananasais
Vida Press nuotr. / Pyragėliai su ananasais

Paprastas, greitai paruošiamas desertas, kuriam reikia vos kelių produktų. Patiekite su ledais ir nustebinsite net išrankiausius svečius!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir palikite pastovėti apie 20 min, kol kiek atšils, kad taptų paslankesnė.

2. Paruoškite 8 apvalius ananaso gabalėlius: vaisių nulupkite, supjaustykite maždaug 5–7 mm storio griežinėliais, aštriu mažu peiliuku išpjaukite vidurį.

3. Tešlos stačiakampius pjaukite pusiau, kad gautumėte kvadratus ir išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiekvieną jų švelniai patepkite sviestu – vienam kvadratui naudokite apie 1/2 arbat. šaukštelio. Tada ant sviestu patepto tešlos kvardato dėkite ananaso žiedą (jei norite, galite apipjaustyti tešlos kraštus, kad gautumėte apskritimą – tačiau tai estetikos reikalas, skonis nepakis).

4. Dėkite skardą į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol tešlos krašteliai taps auksiniai – apie 15–20 min.

5. Vos tik ištrauksite iš orkaitės, patepkite dar karštus ananasus medumi.

6. Jei norite, šiuos pyragėlius galite papuošti mėtomis ar dar šiltus patiekti su ledais. Valgykite tą pačią dieną, kitą jie nebebus tokie skanūs.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką