Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su džiovintais grybais

Grybais įdaryti pyragėliai
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr. / Grybais įdaryti pyragėliai

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kai ar kol šviežių grybų nėra, belieka trauktis džiovintus grybus ir gaminti pyragėlius, kuriuos sugalvojo mano dukra Augustė.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Grybus apie valandą pamirkyti vandenyje, tada susmulkinti.

2. Bemielės šaldytos tešlos lakštus ištiesti ant nelipnaus, miltais pabarstyto paviršiaus, kad atšiltų.

3. Sutarkuoti morką, smulkiai supjaustyti svogūną, pakepinti ant alyvuogių aliejaus kol suminkštės ir tuomet sudėti grybus bei prieskonius.

4. Atitirpusią tešlą ištempti, ant jos gražiai viena eilute išilgai per vidurį dėti įdarą. Tuomet tešlą perlenkti, kad pasidarytų kaip dešrelė. Nereikalingus tešlos likučius nupjauti, viską aptepti kiaušinio trynio plakiniu, supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir pašauti į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje.

5. Kepti kol pyragėliai iškils ir gražiai paruduos, maždaug 15-20 minučių.

6. Patiekti karštus arba šaltus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką