Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu
TV3 nuotr. / Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Balandėliai – daugeliui lietuvių pažįstamas patiekalas, tačiau galima sugalvoti įvairiausių jų interpretacijų. Savo sudėtimi ir skoniu balandėlius primenančius pyragėlius, pagardintus bešamelio padažu su parmezano sūriu pristato virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite stambiais kubeliais. Įberkite vištienos prieskonių ir druskos pagal skonį. Gerai išmaišykite.

2. Lašinukus smulkiai sukapokite ir apkepinkite šlakelyje alyvuogių aliejaus. Sudėkite vištieną ir apskrudinkite ant aukštos kaitros. Tada sumažinkite kaitrą, supilkite vyną ir 5 minutes patroškinkite.

3. Verdančiame vandenyje pakaitinkite kopūstą ir nuimkite 6 lapus (jei kopūstas didelis – tuomet 3 lapus ir perpjaukite juos per pusę). Į juos suvyniokite vištieną.

4. 6 tešlos lakštus išdėliokite ant stalo ir kiekvieno lakšto vieną pusę įpjaukite kas 2 cm išilgai. Ant neįpjautos tešlos pusės dėkite kopūsto lape įvyniotą vištieną ir uždenkite įpjauta tešlos lakšto puse. Kraštus užlipdykite ir suformuokite pyragėlius.

 

5. Pyragėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir patepkite kiaušinio trynių plakiniu. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių, kol gražiai paruoduos.

6. Prikaistuvyje išlydykite sveistą ir suberkite miltus. Šluotele nuolat maišykite, kol liks tirštos konsistencijos trupiniai. Supilkite pieną ir šluotele nuolat gerai maišykite bei kaitinkite iki vientisos blizgios bešamelio padažo konsistencijos. Suberkite parmezano sūrį ir darsyk išmaišykite.

7. Pyragėlius patiekite su bešamelio-parmezano padažu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Tortas su uogomis ir špinatais

Tortas su uogomis ir špinatais 12 asm.

Šio torto receptą projektui „100 tortų Lietuvai“ pasiūlė saldėsių gerbėja Jurgita Vilkaitė. Tortų gamyba jai – pomėgis, svajonė, atgaiva nuo kasdienių darbų bei galimybė išreikšti save kuriant bei suteikiant šventę artimiesiems.  

Spalvingi daržovių keksiukai

Spalvingi daržovių keksiukai 4 asm.

Netikėti nesaldūs keksiukai įtiks net daržovių nevalgantiems vaikams.

 

Daržovių ir sūrio apkepas

Daržovių ir sūrio apkepas 4 asm.

Šiame nesudėtingai paruošiamame patiekale puikiai dera daržovės ir sūris, verta išbandyti!

 

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai

Žiedinių kopūstų ir morkų kotletukai 4 asm.

Lengvesni kotletukai iš populiarių daržovių patiks ir vegetarams, ir tiems, kam pietums ar vakarienei tiesiog nesinori mėsos.

 

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai

Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai 4 asm.

Puikaus skonio ir netikėtos spalvos blyneliai, kurie patiks ir mažiems, ir dideliems.

 

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis

Bolivinių balandų salotos su mangais, feta, agurkais ir mėtomis 2 asm.

Lengvos, tačiau kartu ir labai maistingos salotos, puikiai tinkamos ir vakarienei, ir į pietų dėžutę. 

 

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis

Raudonųjų kopūstų salotos su gervuogėmis 2 asm.

Gaivios, traškios, gražios ir lengvai paruošiamos salotos, išmėginkite!

Šokoladinis tortas be glitimo

Šokoladinis tortas be glitimo 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė neceliakinį jautrumą glitimui turinti ir daug apie šį negalavimą žinanti Inga Krasuckienė. Rašydama kulinarinę knygą „Kepiniai be glitimo“ į pagalbą ji pasikvietė vieną žymiausių profesionalių konditerių Lietuvoje Jekateriną Zvonkuvienę.

 

Klasikinis medaus tortas

Klasikinis medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pagamino saldžių kepinių aistruolė Ramunė Aleksienė. 

Šviežių daržovių salotos su lašiša

Šviežių daržovių salotos su lašiša 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką