Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate

Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate
„Santa Maria“ nuotr. / Slyviniai pomidorai kadagių uogų ir laurų lapų marinate

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Pomidorai 400 g slyvinių pomidorų (taip pat galima naudoti ir įprastus arba vyšninius pomidorus)
  • Kadagių uogos:(„Santa Maria“) 15 vnt.
  • Laurų lapai 4 vnt. „Santa Maria“
  • Aitrioji paprika 0,5 arbat. š. SANTA MARIA CHIPOTLE aitriųjų paprikų (pagal skonį)
  • Aliejus 180 g vynuogių sėklų aliejaus (gali būti keičiamas rapsų, alyvuogių ar saulėgrąžų aliejumi)
  • Česnakai 30 g
  • Bazilikai 5 g šviežių

Kaip gaminti

  1. Pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite ant kepimo skardos.
  2. Nulupkite ir sukapokite česnakus, užberkite juos ant pomidorų.
  3. Susmulkinkite kadagių uogas ir užberkite ant pomidorų.
  4. Pabarstykite CHIPOTLE aitriosiomis paprikomis ir paskaninkite druska.
  5. Apšlakstykite viską vynuogių sėklų aliejumi ir kepkite 180 °C temperatūroje 8 min.
  6. Pomidorus į stiklainį dėkite sluoksniais. Tarp sluoksnių įdėkite laurų lapų ir smulkintų bazilikų.
  7. Po kepimo likusį aliejų supilkite ant pomidorų.

„Santa Maria“ receptas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką