Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Slyvų pyragas su morengine karūna

Pyragas su morengu
Vida Press nuotr. / Pyragas su morengu

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iki 170 °C įkaitinkite orkaitę.

2. Paskleiskite ant kepimo skardos migdolų riekeles ir pakepinkite apie 10 min., kol bus švelniai rusvos, stebėkite, kad nesudegtų, nes tai gali įvykti labai greitai. Atidėkite, kad atvėstų.

3. Padidinkite temperatūrą iki 185 °C. Kvadratinę (kraštinė 20 cm) arba apvalią (skersmuo 23 cm) kepimo formą (nuimamais kraštais) išklokite kepimo popieriumi.

4. Elektriniu plaktuvu arba mediniu šaukštu dideliame dubenyje išsukite sviestą, cukrų ir citrinos žievelę, kol masė bus puri ir balsva. Sukdami po vieną dėkite kiaušinio trynius ir sukite, kol kiekvienas jų gerai įsimaišys į masę.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, o tada viską įsijokite į sviesto-kiaušinių-trynių masę. Suberkite ir kokoso drožles bei išmaišykite. Galiausiai, lėtai maišydami, supilkite pieną ir vanilės ekstraktą.

 

6. Sudėkite gautą gana tirštą tešlą į kepimo formą, švelniai palyginkite paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 25 min. – kol į centrą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus.

5. Kol kepa pagrindas, paruoškite slyvas. Perpjaukite perpus, pašalinkite kauliukus, o tada kiekvieną pusę padalinkite į 4 dalis – iš vienos slyvos turi išeiti 8 gabaliukai.

6. Kai pagrindas bus iškepęs, išimkite iš orkaitės, o temperatūrą padidinkite iki 200 °C. Sudėliokite slyvas ant pagrindo vienu sluoksniu, perpjautąja puse į apačią. Atsispirkite pagundai slyvų pridėti per daug, nes jos „paleis“ per daug sulčių.

7. Dabar metas ruošti morengą. Į elektrinį plaktuvą (arba dubenį, jei plaksite paprasta šluotele) dėkite baltymus, berkite druską ir pradėkite plakti. Kai susiformuos minkštos baltos putos, po šaukštą berkite cukrų ir nepaliaujamai plakite – turite gauti labai standžias, blizgias putas, kurios iš dubens neiškristų net jį apvertus. Supilkite vanilės ekstraktą, actą ir kukurūzų miltus, išmaišykite. Galiausiai suberkite migdolų riekeles ir vėl švelniai pamaišykite.

8. Šaukštu dėkite morengo masę ant pagrindo, apdėlioto slyvomis, stenkitės tolygiai apdėlioti, o paviršių galite kiek „pašiaušti“. Dėkite į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite apie 35 min. – kol morengo viršus bus rusvas ir sukietėjęs. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti apie 30 min., tik tada nuimkite formos kraštus. Dabar galite nuimti ir kepimo popierių ir dėti ant serviravimo padėklo ar lėkštės.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką