Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Smetoniškasis „Napoleonas“

Smetoniškasis „Napoleonas“
Jurgos Jurkevičienės nuotr. / Smetoniškasis „Napoleonas“

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šio smetoniškojo torto receptą sužinojome iš vienos mokytojos Druskininkuose. O ji teigia, kad Napoleonas gaminamas tik iš kaimiškų produktų ir valgyti jį reikia tik po trijų dienų. Mokytojai nepatinka „pramoniniai“ ir kavinių „Napoleonai“ dėl išblyškusios baltos spalvos. O aš – dėl autorystės ir gimimo vietos. Imperatorius juk buvo apsistojęs Lietuvoje, pietavo, vakarieniavo...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Tešos gaminimas:

1. Sukapokite sviestą kartu su miltais, centre suformuokite duobutę, įmuškite kiaušinį, o tuomet plačiu peiliu sumaišykite masę.

2. Dėkite grietinę ir vėl peiliu maišykite. Suformuokite 6 rutulius ir dėkite juos parai į šaldiklį.

3. Prieš kepant pasiruoškite skardą – išklokite ją sviestiniu popieriumi.

4. Iškočiokite tešlą ir pridengę apvaliu dangčiu išpjaukite torto sluoksnius.

5. kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol paruduos.

Kremo gaminimas:

1. Supilkite į puodą pieną bei cukrų, lėtai kaitindami ištirpdykite cukrų, įmeskite vanilės lazdelę, o paskui išimkite.

2. Kitame puode išlydykite sviestą ant mažos ugnies, supilkite miltus.

3. Į puodą su sviestu supilkite pieną, maišykite ir virinkite, kol užvirs, o tada nukelkite smarkiai maišydami.

4. Kai masė šiek tiek atvės, įmuškite kiaušinių trynius, smarkiai maišykite.

5. Gautu šiltu kremu pertepkite iškeptus torto sluoksnius. Papuoškite specialiai padegintomis tešlos drožlėmis.

6. Perteptą tortą parą laikykite šaldytuve. Patiekdami supjaustykite trikampiais (kaip imperatoriaus kepurė).

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką