Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 35
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinė svajonė

Šokoladinė svajonė
Gabijos Tamulynaitės nuotr. / Šokoladinė svajonė

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 3 vnt. mažesnių - tešlai
  • Kondensuotas pienas: (indelis - tešlai) 1 vnt.
  • Sviestas 150 g 50 - tešlai ir 100 - papuošimui
  • Miltai 1 st. tešlai
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
  • Šokoladas 220 g 70 - pieninio ar juodo drožlių, kas mėgsta saldžiai galima pakeisti smulkintais riešutais - tešlai ir 150 pieniško - papuošimui
  • Sūris 100 g Philadelphia - papuošimui
  • Rududu: (papuošimui) 2 valg. š.
  • Pienas 1 valg. š. papuošimui

Kaip gaminti

Tešlos gaminimas :

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, juos gerai išplakite.
  2. Į dubenį, kuriame jau išplakti kiaušiniai įmaišykite kondensuotą pieną, kad susidarytų vientisa masė.
  3. Į gautą vientisą masę įdėkite 50 gramų sviesto (ištirpinto).
  4. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir įmaišykite į kondensuoto pieno bei kiaušinių masę. Gauname tirštą tešlą.
  5. Tuomet sutarkuokite pasirinktą (mėgstamiausią šokoladą) arba susmulkinkite riešutus ir įmaišykite į tešlą.
  6. Po kelis šaukštus tešlos sukrėskite į keksiukų kepimo formą ir įdėkite į gerai įkaitintą orkaitę.
  7. Kepkite apie 25 - 30 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Kremo ruošimas :

  1. Plakiklio pagalba dubenyje sumaišykite 120 gramų Philadelphia sūrio ir 2 šaukštus Rududu iki vientisos masės.
  2. Šokoladinio užpilo ruošimas (gaminti likus kelioms minutėms iki keksiukų iškepimo) :
  3. Nedideliame puode ant viryklės ištirpinkite sviestą ir įpilkite šlakelį pieno.
  4. Tada kuo galima smulkiau susmulkinkite šokoladą įberkite į puodą.
  5. Gausite skystą karštą šokoladą.
  6. Ant iškeptų keksiukų užpilkite karšto šokolado. Pora valandų palaukiame kol keksiukai atvės, o šokoladas sustings ir taps traškiu. Tada savo nuožiūra juos papuoškite.

Receptą atsiuntė Gabija Tamulynaitė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką