-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 21
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai
Šokoladiniai keksiukai / Recepto autorės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių.
  2. Šokoladą sulaužykite į gilią lėkštę. Čia pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą.
  3. Lėkštę įstatykitevį didesnį dubenį su karštu vandeniu ir lydykite, kol neliks gumulėlių.
  4. Kiaušinių trynius atsikirkite nuo baltymų. Trynius sudėkite ten, kur maišysite keksiukų tešlą ir išsukite iki vientisos masės.
  5. Baltymus supilkite į plakiklį, į juos suberkite cukrų ir išplakite iki standžių putų.
  6. Į išsilydžiusią sviesto-šokolado masę supilkite grietinėlę ir maišydami šildykite, kol masė taps vientisa.
  7. Atsikirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, maltą muskatą ir aitriosios paprikos miltelius.
  8. Į išplaktus trynius supilkite tirpintą šokoladą, sviestą ir grietinėlę. Išsukite. Nuo šios akimirkos rekomenduoju pernelyg nedelsti, kadangi šokoladas gana sparčiai kietėja kambario temperatūroje.
  9. Suberkite miltų bei prieskonių mišinį, išmaišykite iki vientisos, tirštos masės.
  10. Pilkite išplaktus kiaušinių baltymus. Atsargiai, sukdami į vieną ir tą pačią pusę, išmaišykite. Nustokite maišyti iš karto, kai tik nebelieka baltymų pėdsakų. Tikrai nenorite permaišyti keksiukų tešlos!
  11. Tešlą pilkite į keksiukų formeles ir šaukite į orkaitę 15-20 minučių.
  12. Baigus kepti, aušinkite atsargiai - po truputį praveriant orkaitę, kad nebūtų staigaus temperatūrų skirtumo.
  13. Siūlymas: jei nemėgstate/negalite valgyti aštraus maisto, į masę įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio maltų aitriųjų paprikų.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius