Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C.

2. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais, suberkite į dubenėlį, jį statykite ant garų vonelės ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps.

3. Migdolų miltus sumaišykite su cukrumi, įmaišykite kiaušinį, minkštą sviestą, vanilę ir tirpintą šokoladą.

4. Išvyniokite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą, išpjaukite 6 maždaug 12 cm diametro apskritimus (naudokite puodelį arba mažą lėkštutę). Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

5. Pabadykite apskritimus šakute ir ant kiekvieno jų uždėkite paruošto šokoladinio įdaro paliekant maždaug centimetro ilgio neapteptą kraštą.

6. Iš kito sluoksniuotos tešlos lakšto išpjaukite tokio pat dydžio apskritimus kaip ir iš pirmojo. Uždenkite jais paruoštus pyragaičius su įdaru ir labai gerai užspauskite kraštus, užtvirtindami šakutės paspaudimais.

7. Patepkite pyragaičius plaktu kiaušinio tryniu. Mažo peilio galu, lengvais judesiais galite kiekvieną pyragaitį išvagoti lengvu raštu. Viduryje kiekvieno pyragaičio padarykite mažutę skylę, kad kepant viduje susikaupęs oras galėtų išeiti.

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol pyragaičiai išsipūs ir gražiai parusvės.

9. Ištraukus iš orkaitės leiskite jiems kiek atvėsti, bet patarčiau mėgautis dar šiltais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką