Dabar populiaru
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru be pridėtinio cukraus

Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru
Tinklaraštininkių nuotr. / Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru

FeedMySister.com: Šie saldainiai ne tik gražūs, skanūs, veganiški, bet dar ir labai lengvai pagaminami. Tai receptas, skirtas tiems, kurie neturi laiko ilgai suktis virtuvėje, bet labai mėgsta natūralius saldumynus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: Jums reikės silikoninės minikeksiukų formelės (viršaus skersmuo 4,5 cm). Galite naudoti ir popierines keksiukų formeles.

1. Iš vakaro užmerkiame anakardžius. Jei skubate, galite procesą pagreitinti: anakardžius dėkite į dubenėlį, užliekite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. Procesą pakartokite 2 kartus, kol anakardžiai suminkštės. Masė bus rupesnė, tačiau skoniui tai įtakos neturi.

2. Nedideliame elektrinio trintuvo inde išsukame mirkytus anakardžius. Sukame ilgiau, kad liktų kuo mažiau gabaliukų. Pilame klevų sirupą (50 g) ir dar kartą išsukame. Sudedame avietes (125 g), kokosų aliejų ir viską išsukame iki vientisos masės. Jei mėgstate, galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, bet nebūtina.

3. Pagamintą masę laikome šaldytuve, kol išlydysime šokoladą. Jei išėmus masę iš šaldytuvo ji bus labai tiršta, sudėkite likusias avietes ir, jei reikia, supilkite likusį klevų sirupą. To daryti nereikia, jei gauta masė slysta nuo šaukštelio.

 

4. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.

5. Keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokolado taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Pavartome, kad kraštai irgi užsipildytų šokoladu. Į vidurį dedame po šaukštelį su kaupu avietinio įdaro, o tada užpilame kiekvieną formelę likusiu šokoladu. Dedame į šaldytuvą atvėsti mažiausiai 4 valandoms.

Patarimas: kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?

Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su šokoladu, sulaužytu gabalėliais. Štai ir viskas!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką