Dabar populiaru
15min be reklamos
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo

Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo
Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo / Miskozverys.lt nuotr.

Miško žvėrys: Šiam pyragui visuomet perku ekologiškus apelsinus, nes naudojamas visas apelsinas su odele. Kuo plonesnė apelsino odelė, tuo mažiau pyrage jausis kartumas. Nors man tas kartumas patinka, tad specialiai tos plonos odelės neieškau. Tuo labiau kad mūsų parduotuvėse dažniausiai būna tik vienos rūšies ekologiški apelsinai. Pyragas labai šokoladinis ir sodrus, tad nedidelio jo pakanka dideliam valgytojų kiekiui. Ir ruduo iškart pasidaro mielesnis!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastabos prieš pradedant:

  • pyrago dydis/aukštis: man patinka aukšti pyragai ir tortai, bet iš nurodyto produktų kiekio galite išsikepti žemesnį pyragą 20 ar 22 cm skersmens formoje. 24 cm skersmens pyragas būtų jau labai plonas.
  • riešutai: galite kepti pyragą ir su kitokių riešutų miltais, pavyzdžiui, lazdyno.
  • apelsinai: galite keisti juos rūgštesne uogiene ar džemu. Vietoj virto apelsino naudokite 300 g uogienės ir mažinkite cukraus kiekį. Labai skanu su raudonųjų serbentų drebučiais!

1. Apelsinus nuplaukite ir nedideliame puode užpilkite šaltu vandeniu (nepjaustykite ir nelupkite). Užvirkite ir virkite ant mažos kaitros apie 2 valandas, kol apelsinai suminkštės.

2. Vandenį nupilkite ir atvėsinkite apelsinus. Perpjaukite per pusę ir išrinkite sėklytes.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, paruoškite 18 cm skersmens kepimo formą: dugną išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite visą formą riebalais.

4. Virtuviniame kombaine pasmulkinkite apelsinus su visomis odelėmis. Sudėkite visus likusius ingredientus – kiaušinius, migdolų miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą – ir įjunkite kombainą dar minutei. Naudokite peiliukus ir didžiausią kombaino greitį. Nebūtina visko labai susmulkinti, gali likti apelsino gabaliukų. Svarbu, kad viskas būtų gerai susimaišę.

5. Supilkite į kepimo formą ir kepkite apie valandą. Įsitikinkite, kad pyragas iškepęs (tikrinkite mediniu pagaliuku ar peiliu – ištraukus jis turi būti švarus), atvėsinkite ir išimkite iš kepimo formos.

6. Valgykite vieną su arbata, su ledais, su šviežiais apelsinais. Puoškite apelsino žievelėmis, skiltelėmis, cukraus pudra ar kakava.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką