Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis karamelinis maskarponės sūrio tortas su kava

Šokoladinis karamelinis maskarponės sūrio tortas su kava
Asmeninio albumo nuotr. / Šokoladinis karamelinis maskarponės sūrio tortas su kava

Šis receptas – iš projekto „100 tortų Lietuvai“. Daugiatūkstantinį gerbėjų skaičių „Facebook“ tinkle turinti tinklaraščio Ritosreceptai.lt autorė, Rita Pečiūnaitienė pristato subtilaus ir išskirtinio skonio šokoladinį karamelinį maskarponės sūrio tortą su kava.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite torto lakštus:

1. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais.

2. Į dubenį pilkite pieną, cukrų ir medų. Statykite ant garų vonelės taip, kad puodo kraštai užsidengtų o dubenėlis nesiliestų su vandeniu. Maišykite iki cukrus ištirps.

3. Dėkite sviestą ir maišykite kol išsilydys. Sudėkite sodą ir dar pakaitinkite.

4. Nuimkite nuo kaitros ir atvėsinkite.

5. Masei atvėsus įmuškite kiaušinį, gerai išsukite.

6. Suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelių mišinį bei išminkykite tešlą.

7. Tešlą padalinkite į 10 lygių dalių. Kočiokite 24 cm skersmens lakštus tarp kepimo popieriaus lapų. Lakštus stenkitės iškočioti kuo ploniau.

8. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Dėkite po vieną lakštą ir kepkite po 5 minutes. Nelygius lakštus apipjaukite pagal kepimo formos dydį dar karštus.

Paruoškite kremą:

1. Paruoškite stiprios tirpios kavos ir atvėsinkite.

2. Kambario temperatūros „Rududu“ ir mascarponės sūrį išsukite iki neliks gumuliukų.

3. Po truputį pilkite atvėsintą kavą ir plakite mikseriu. Kremas turi gautis lygus ir glotnus.

4. Supilkite alkoholį ir plakite toliau.

5. Dėkite kremą į šaldytuvą kelioms valandoms. Kremas turi būti purus ir lengvai tepamas, kavos ir alkoholio skonio.

Surinkite tortą:

1. Kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam torto sluoksniui ir viršui.

2. Dėkite po vieną lakštą ir pakaitomis pertepkite visus sluoksnius.

3. Torto viršus turi būti kremo.

4. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą parai arba dviems. Kuo ilgiau tortas bręs, tuo skanesnis bus.

5. Puoškite pagal savo fantaziją. Šis puoštas šokolado tvorele, viršus apibarstytas šokoladinės kakavos milteliais ir imbieriniais dekoruotais sausainiais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Viščiukas lauže australietiškai

Viščiukas lauže australietiškai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą atsivežiau iš Australijos. Šioje šalyje žmonės daug laiko praleidžia gamtoje, moka stovyklauti ir pritaikyti laukinėje aplinkoje įvairias gudrybes. Viską galite pasiruošti namie, prieš išvažiuojant į gamtą arba iš vakaro – tada kepsnys geriau pasimarinuos.

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta mėsa bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką