Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas
Leidyklos nuotr. / Šokoladinis karamelinis pyragas

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pagaminti tešlą: cukrų ištrinti su kiaušinių tryniais, suberti pusę miltų ir gerai išmaišyti. Sudėti minkštą sviestą, suberti likusius miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išminkyti tešlą. Iškočioti 5 mm storio lakštą.

2. Tešla iškloti kepimo skardą ar formą, subadyti lakštą šakute ir įdėti į šaldymo kamerą bent 4 valandoms. Atšaldytą tešlą kepti 220 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.

3. Paruošti šokoladinę karamelinę masę: cukrų nemaišant ištirpinti keptuvėje ant silpnos kaitros ir iš lėto supilti grietinėlę, intensyviai sumaišyti. Kai nebeliks cukraus gumulėlių, nuimti nuo kaitros, sudėti sviestą ir druską. Gerai išmaišyti.

4. Atskirame dubenyje garų vonelėje maišant ištirpinti šokoladą su grietinėle. Sumaišyti karamelinę masę su šokoladine ir užpilti ant iškepto pagrindo. Padėti į šaldytuvą 1–2 valandoms sustingti.

5. Paruošti glajų: sviestą su šokoladu ištirpinti garų vonelėje ir supilti grietinėlę. Gautą masę pavirti porą minučių, kol pradės tirštėti. Užpilti ant pyrago, išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą 3 valandoms sustingti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką