Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis
Druskininkų „Grand Spa“ archyvo nuotr. / Šokoladinis-karamelinis tortas su džiovintomis slyvomis

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų „Grand SPA Lietuva“.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava. Persijokite mišinį kelis kartus, kad patektų kuo daugiau oro.

2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi. Po vieną, plakant įmuškite kiaušinius.

3. Atskirai indelyje karštame vandenyje ištirpintą tirpią kavą supilkite į pieną, berkite druską, šiek tiek vanilės ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilkite pusę miltų, kruopščiai šaukštu išmaišykite, tuomet supilkite likusią pusę.

4. Paruoštą masę supilkite į 2 kepimo formas, išklotas kepimo popieriumi. Dėkite į iki 170°C įkaitintą orkaitę, kepkite apie 30-40 minučių. Ar biskvitai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įsmeigus ir ištraukus jis turi būti sausas.

 

5. Iškeptus biskvitus ataušinkite, išimkite iš formos. Perpjaukite kiekvieną pusiau.

6. Pagaminkitę kremą. Išplakite grietinėlę iki standumo. Maskarponės sūrį, „Rududu“ dėkite į didesnį dubenį ir mikseriu gerai išplakite iki vientisos masės. Maskarponės-„Rududu“ mišinį atsargiai įmaišykite į plaktą grietinėlę, išmaišykite iki vienalytės masės.

7. Džiovintas slyvas išmirkykite brendžio-vandens mišinyje. Išmirkusias pavirkite 10-15 min. ir atvėsinkite.

8. Paruoškite šokoladinį pertepimą. Grietinėlę pakaitinkite iki virimo, sudėkite smulkintą šokoladą, ištirpinkite ir atvėsinkite.

9. Į tortinę dėkite vieną biskvitą, sutepkite paruoštu šokoladu, užtepkite kremo, dėkite antrą biskvitą, sutepkite slyvų mase, uždėkite kremo, uždenkite trečiu biskvitu ir viską pakartokite.

10. Šiek tiek kremo pasilikite šonų aptepimui. Tortą dėkite į šaldytuvą parai, nes jis skaniausias, pastovėjęs per naktį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką