Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
„DANSUKKER“ nuotr. / Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Ledai:(šokoladinių ledų pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą) - kokteiliui 800 ml
  • Pienas 550 ml 200 - kokteiliui ir 350 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Ledas:(kubelių - kokteiliui) 200 ml
  • Šokolado padažas:(žr. toliau pateiktą receptą - papuošimui) 1 vnt.
  • Grietinėlė 800 ml 100 -plakta - papuošimui ir 700 - plakamosios 40 proc. riebumo - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Sirupas 3 valg. š. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo - šokolado padažui
  • Kakava 250 g 150- miltelių - šokolado padažui ir 100 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanduo 200 ml šokolado padažui
  • Cukrus 180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - šokolado padažui
  • Druska 2 žiupsnelis 1 - šokolado padažui ir 1 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanilinis cukrus 3 arbat. š. 1 - „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - šokolado padažui ir 2 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Kardamonas 1 arbat. š. traiškyti - šokolado padažui
  • Kiaušiniai 8 vnt. baltymų - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • „Dansukker“ cukrus „Farinas“:(šokoladiniams ledams su cinamonu) 270 g
  • Cinamonas 2 arbat. š. malto - šokoladiniams ledams su cinamonu

Kaip gaminti

Pieno kokteilis

  1. Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną.
  2. Sudėkite ledo kubelius.
  3. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą.
  4. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

Šokolado padažas

  1. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
  2. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
  3. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti.
  4. Nukelkite nuo viryklės.

Šokoladiniai ledai

  1. Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo.
  3. Nukelkite nuo viryklės.
  4. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę.
  5. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska.
  6. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.).
  7. Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį).
  8. Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru 8 asm.

Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje,  Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.

 

Pagreitintas čili troškinys

Pagreitintas čili troškinys 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tikrą čili troškinį reikia gaminti ilgai. Bet kartais (o gal dažnai) trūksta laiko, o kvapnaus, aštraus ir sotaus troškinio norisi čia ir dabar. Tada gaminu pagreitintą čili troškinį. Pakeliui greitai parduotuvėje nusiperku virtų pupelių (iš bėdos galima naudoti ir konservuotas), maltos mėsos ir pomidorų savo sultyse. Visų kitų ingredientų paprastai turiu namie. Visa troškinio gamyba užtrunka apie 25 minutes.

 

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais 2 asm.

Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais 6 asm.

Šio kepinio idėjos autorė – Justina Ramanauskienė, išleidusi pasakiškų kepinių receptų knygą „Tortų knyga“. Pasigėrėkite ir išbandykite! Keksui pagaminti reikia dviejų – šokoladinio ir vanilinio kekso receptų. Pirmiausia reikia iškepti šokoladinį keksą ir iš jo išpjausčius norimas figūras, gaminti vanilinį keksą.

Pica bulviniu padu

Pica bulviniu padu 2 asm.

Laura (bulviukose.lt): Ši pica ne tik skani, bet, jei jums aktualu, dar ir be glitimo. Originaliame receptę rašo, kad picos užteks 2-4 žmonėms. Niekaip – sukertame dviese! Kiti du liktų alkani.

Žymės: Bulvės, pica
Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

Atsispirti karštam šokoladui gali ne kiekvienas, ypač, kai šalia braškės ir visai netikėtas ingredientas – aitrioji paprika.

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais 2 asm.

FeedMySister.comKai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai žiemiška žymiojo deserto „Pavlova“ versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanus derinys. Šiame recepte grietinėlę siūlau sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievelėmis, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu. Viską kartu sudėję, sukursite labai skanų, žiemišką desertą. Morengą galite iškepti prieš kelias dienas, o spanguolių padažą irgi pasigaminkite iš anksto, tada prieš pateikiant desertą, beliks tik suplakti grietinėlę, ją užtepti ant baltymų pagrindo ir aplieti spanguolių padažu.

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.

 

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką