Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
„DANSUKKER“ nuotr. / Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Ledai:(šokoladinių ledų pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą) - kokteiliui 800 ml
  • Pienas 550 ml 200 - kokteiliui ir 350 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Ledas:(kubelių - kokteiliui) 200 ml
  • Šokolado padažas:(žr. toliau pateiktą receptą - papuošimui) 1 vnt.
  • Grietinėlė 800 ml 100 -plakta - papuošimui ir 700 - plakamosios 40 proc. riebumo - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Sirupas 3 valg. š. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo - šokolado padažui
  • Kakava 250 g 150- miltelių - šokolado padažui ir 100 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanduo 200 ml šokolado padažui
  • Cukrus 180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - šokolado padažui
  • Druska 2 žiupsnelis 1 - šokolado padažui ir 1 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanilinis cukrus 3 arbat. š. 1 - „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - šokolado padažui ir 2 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Kardamonas 1 arbat. š. traiškyti - šokolado padažui
  • Kiaušiniai 8 vnt. baltymų - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • „Dansukker“ cukrus „Farinas“:(šokoladiniams ledams su cinamonu) 270 g
  • Cinamonas 2 arbat. š. malto - šokoladiniams ledams su cinamonu

Kaip gaminti

Pieno kokteilis

  1. Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną.
  2. Sudėkite ledo kubelius.
  3. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą.
  4. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

Šokolado padažas

  1. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
  2. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
  3. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti.
  4. Nukelkite nuo viryklės.

Šokoladiniai ledai

  1. Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo.
  3. Nukelkite nuo viryklės.
  4. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę.
  5. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska.
  6. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.).
  7. Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį).
  8. Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką