Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
„DANSUKKER“ nuotr. / Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Ledai:(šokoladinių ledų pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą) - kokteiliui 800 ml
  • Pienas 550 ml 200 - kokteiliui ir 350 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Ledas:(kubelių - kokteiliui) 200 ml
  • Šokolado padažas:(žr. toliau pateiktą receptą - papuošimui) 1 vnt.
  • Grietinėlė 800 ml 100 -plakta - papuošimui ir 700 - plakamosios 40 proc. riebumo - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Sirupas 3 valg. š. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo - šokolado padažui
  • Kakava 250 g 150- miltelių - šokolado padažui ir 100 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanduo 200 ml šokolado padažui
  • Cukrus 180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - šokolado padažui
  • Druska 2 žiupsnelis 1 - šokolado padažui ir 1 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanilinis cukrus 3 arbat. š. 1 - „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - šokolado padažui ir 2 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Kardamonas 1 arbat. š. traiškyti - šokolado padažui
  • Kiaušiniai 8 vnt. baltymų - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • „Dansukker“ cukrus „Farinas“:(šokoladiniams ledams su cinamonu) 270 g
  • Cinamonas 2 arbat. š. malto - šokoladiniams ledams su cinamonu

Kaip gaminti

Pieno kokteilis

  1. Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną.
  2. Sudėkite ledo kubelius.
  3. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą.
  4. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

Šokolado padažas

  1. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
  2. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
  3. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti.
  4. Nukelkite nuo viryklės.

Šokoladiniai ledai

  1. Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo.
  3. Nukelkite nuo viryklės.
  4. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę.
  5. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska.
  6. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.).
  7. Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį).
  8. Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką