Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
„DANSUKKER“ nuotr. / Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Ledai:(šokoladinių ledų pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą) - kokteiliui 800 ml
  • Pienas 550 ml 200 - kokteiliui ir 350 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Ledas:(kubelių - kokteiliui) 200 ml
  • Šokolado padažas:(žr. toliau pateiktą receptą - papuošimui) 1 vnt.
  • Grietinėlė 800 ml 100 -plakta - papuošimui ir 700 - plakamosios 40 proc. riebumo - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Sirupas 3 valg. š. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo - šokolado padažui
  • Kakava 250 g 150- miltelių - šokolado padažui ir 100 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanduo 200 ml šokolado padažui
  • Cukrus 180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - šokolado padažui
  • Druska 2 žiupsnelis 1 - šokolado padažui ir 1 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanilinis cukrus 3 arbat. š. 1 - „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - šokolado padažui ir 2 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Kardamonas 1 arbat. š. traiškyti - šokolado padažui
  • Kiaušiniai 8 vnt. baltymų - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • „Dansukker“ cukrus „Farinas“:(šokoladiniams ledams su cinamonu) 270 g
  • Cinamonas 2 arbat. š. malto - šokoladiniams ledams su cinamonu

Kaip gaminti

Pieno kokteilis

  1. Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną.
  2. Sudėkite ledo kubelius.
  3. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą.
  4. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

Šokolado padažas

  1. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
  2. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
  3. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti.
  4. Nukelkite nuo viryklės.

Šokoladiniai ledai

  1. Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo.
  3. Nukelkite nuo viryklės.
  4. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę.
  5. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska.
  6. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.).
  7. Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį).
  8. Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką