Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
„DANSUKKER“ nuotr. / Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Ledai:(šokoladinių ledų pirktų arba pagamintų pagal toliau pateiktą receptą) - kokteiliui 800 ml
  • Pienas 550 ml 200 - kokteiliui ir 350 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Ledas:(kubelių - kokteiliui) 200 ml
  • Šokolado padažas:(žr. toliau pateiktą receptą - papuošimui) 1 vnt.
  • Grietinėlė 800 ml 100 -plakta - papuošimui ir 700 - plakamosios 40 proc. riebumo - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Sirupas 3 valg. š. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo - šokolado padažui
  • Kakava 250 g 150- miltelių - šokolado padažui ir 100 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanduo 200 ml šokolado padažui
  • Cukrus 180 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - šokolado padažui
  • Druska 2 žiupsnelis 1 - šokolado padažui ir 1 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Vanilinis cukrus 3 arbat. š. 1 - „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - šokolado padažui ir 2 - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • Kardamonas 1 arbat. š. traiškyti - šokolado padažui
  • Kiaušiniai 8 vnt. baltymų - šokoladiniams ledams su cinamonu
  • „Dansukker“ cukrus „Farinas“:(šokoladiniams ledams su cinamonu) 270 g
  • Cinamonas 2 arbat. š. malto - šokoladiniams ledams su cinamonu

Kaip gaminti

Pieno kokteilis

  1. Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną.
  2. Sudėkite ledo kubelius.
  3. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą.
  4. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

Šokolado padažas

  1. Sumaišykite visas sudedamąsias dalis.
  2. Kaitinkite, kol cukrus ištirps.
  3. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti.
  4. Nukelkite nuo viryklės.

Šokoladiniai ledai

  1. Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų.
  2. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo.
  3. Nukelkite nuo viryklės.
  4. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę.
  5. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska.
  6. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.).
  7. Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį).
  8. Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką