Dabar populiaru
15min be reklamos
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais

Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais
Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais / Astos Černės nuotr.

Šokoladinis saliamis – tai žavi improvizacija mums puikiai žinomo „tinginio“. Šis desertas pagaminamas labai paprastai, jo skonis sodriai šokoladinis (naudokite kokybišką ir gardų juodąjį šokoladą!), o sausainiai ir traškūs riešutai suteikia jam papildomų puikių skonio natų. Šis saliamis – tai įrodymas, kad net paprasčiausią klasikinį desertą galima patiekti kitaip, t. y. stebinančiai, netikėtai, gražiai ir smagiai.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite apie 60 riekelių šokoladinio saliamio (priklausomai nuo saliamo dydžio).

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Trapios tešlos sausainius grubiai sulaužykite nedideliais gabalėliais. Pistacijas ir migdolus (galite naudoti ir kitus mėgstamus riešutus ar džiovintus vaisius) maisto smulkintuvu ar paprasčiausiu peiliu susmulkinkite iki nedidelių gabalėlių.
  2. Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais. Suberkite į nedidelį prikaistuvį, supilkite saldų sutirštintą pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies nuolat maišydama, kol šokoladas ištirps ir masė taps vientisa bei lygi.
  3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir įmaišykite vanilės ekstraktą. Suberkite smulkintus riešutus ir sausainių gabalėlius. Sumaišykite, kad visi sausainiai ir riešutai apsiveltų šokoladu. Palikite masę kambario temperatūroje, kol atvės ir iš paruoštos masės išeis suformuoti šokoladinį saliamį.
  4. Ant lygaus paviršiaus pasitieskite kepimo popieriaus lakštą. Jį dosniai ir tolygiai apibarstykite milteliniu cukrumi. Ant šio kepimo popieriaus lakšto perkelkite atvėsusią masę ir suformuokite maždaug 30–40 cm ilgio pailgą ritinį (arba du perpus trumpesnius ritinius). Stropiai, paspausdami suvyniokite jį į kepimo popierių.
  5. Paruoštą šokoladinį saliamį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 8 val. arba per naktį. Prieš patiekdami, supjaustykite maždaug 1–2 cm pločio riekelėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką