Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis tortas su kremu ganaš

Danutės Skeberienės tortas Lietuvai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / Danutės Skeberienės tortas Lietuvai

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė restorano „IDW Esperanza Resort“ konditerė Danutė Skeberienė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia iškepkite biskvitus. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus plakite su cukrumi iki standžių putų, o tada į masę supilkite trynius. Miltus persijokite su kakavos milteliais ir supilkite į kiaušinių masę, atsargiai išmaišykite.

2. Dalį biskvito masės pilkite ant silikoninio kilimėlio ir kepkite iki 280 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5–7 min. Taip iškepkite 6–8 biskvito lakštus. Juos apipjaustykite, pasinaudodami apskrita forma, kad lakštai būtų vienodo dydžio.

3. Sirupui skirtą vandenį ir cukrų užvirinkite ir pavirkite 10 sekundžių. Sirupu apšlakstykite dar šiltus biskvito lakštus.

4. Kremui ganaš vandenį su cukrumi virkite iki pirmų burbuliukų. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite iki virimo. Gautu skysčiu užpilkite susmulkintą šokoladą. Gerai išmaišykite. Į šokolado ir grietinėlės masę supilkite degtinę ir sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.

 

5. Kremą atvėsinkite iki kambario temperatūros.

6. Ant kiekvieno biskvito lakšto tepkite tiek kremo, kokio svorio yra biskvitas. Taip sutepkite visus lakštus.

7. Tortą statykite į šaldytuvą bent 6 val., o likusį ganaš kremą laikykite kambario temperatūroje.

8. Pašildykite ganaš kremą iki 30 laipsnių ir juo apipilkite gerai sustingusį tortą. Tuomet jį darsyk statykite kelioms valandoms į šaldytuvą.

9. Puoškite valgomais aukso milteliais apibarstytais rojaus obuoliukais, uogomis ar gėlėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis 6 asm.

Prieš kepdami vištieną pagal šį receptą, ją pamarinuokite, skonis maloniai nustebins!

 

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu 6 asm.

Šio patiekalo paslaptys: kokybiška mėsa ir ne per ilgas kepimo laikas.

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu 6 asm.

Vasarą kepkite ant grilio, o šaltuoju sezonu – orkaitėje, naudodami grilio režimą. 

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele

Apelsinų skonio nekeptas moliūgo tortas su sūdyta karamele 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais

Greitai paruošiami azijietiško stiliaus makaronai su padažu ir agurkais 4 asm.

Kai norisi ko nors lengvesnio, verta pasižvalgyti į kitokių makaronų, pavyzdžiui, gamintų iš ryžių, receptus. Kaip tik vieną tokį ir siūlome – tiks ir pietums, ir vakarienei, ir pasiimti į darbą.

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson

Keptos kriaušės su vytintu kumpiu ir ožkų pieno sūriu pagal Beatą Nicholson 6 asm.

„Kai šio patiekalo nuotrauką įkėliau į instagramą, visi prašė recepto. Bet recepto čia lyg ir nėra – viskas labai paprasta ir matyti nuotraukoje: kriaušės iš mano tėčio sodo, apkeptos orkaitėje, į vidų ožkų pieno sūrio įdėta, šalia patiekta vytinto kumpio. Dar pabarstyta moliūgų sėklų, gardžiai su prieskoniais pakeptų. Pasakiškai skanu ir gražu“, – pristatydama šį receptą sako TV laidų vedėja, kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson.

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša 4 asm.

Tinklaraštis „Švęsti gyvenimą“: Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius!

Malaizijos įkvėpti purūs blynai

Malaizijos įkvėpti purūs blynai 2 asm.

Blynus mėgsta visi, tačiau, kad nebūtų nuobodu, išsikepkite netradicinių – tokie ir yra Malaizijos įkvėpti blynai su dviejų rūšių sūriu.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką