Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.7 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis tortas su kremu ganaš

Danutės Skeberienės tortas Lietuvai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr. / Danutės Skeberienės tortas Lietuvai

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė restorano „IDW Esperanza Resort“ konditerė Danutė Skeberienė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia iškepkite biskvitus. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus plakite su cukrumi iki standžių putų, o tada į masę supilkite trynius. Miltus persijokite su kakavos milteliais ir supilkite į kiaušinių masę, atsargiai išmaišykite.

2. Dalį biskvito masės pilkite ant silikoninio kilimėlio ir kepkite iki 280 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5–7 min. Taip iškepkite 6–8 biskvito lakštus. Juos apipjaustykite, pasinaudodami apskrita forma, kad lakštai būtų vienodo dydžio.

3. Sirupui skirtą vandenį ir cukrų užvirinkite ir pavirkite 10 sekundžių. Sirupu apšlakstykite dar šiltus biskvito lakštus.

4. Kremui ganaš vandenį su cukrumi virkite iki pirmų burbuliukų. Supilkite grietinėlę ir pakaitinkite iki virimo. Gautu skysčiu užpilkite susmulkintą šokoladą. Gerai išmaišykite. Į šokolado ir grietinėlės masę supilkite degtinę ir sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.

 

5. Kremą atvėsinkite iki kambario temperatūros.

6. Ant kiekvieno biskvito lakšto tepkite tiek kremo, kokio svorio yra biskvitas. Taip sutepkite visus lakštus.

7. Tortą statykite į šaldytuvą bent 6 val., o likusį ganaš kremą laikykite kambario temperatūroje.

8. Pašildykite ganaš kremą iki 30 laipsnių ir juo apipilkite gerai sustingusį tortą. Tuomet jį darsyk statykite kelioms valandoms į šaldytuvą.

9. Puoškite valgomais aukso milteliais apibarstytais rojaus obuoliukais, uogomis ar gėlėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Silkės vyniotinis su avokadu

Silkės vyniotinis su avokadu 4 asm.

Silkės niekas nedraudžia valgyti ir visus metus, tačiau daugelis jos užsinorime žiemą, o ypač per didžiąsias šventes. Jų proga verta pasiruošti jos kaip nors netikėtai!

 

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais

Dzūkiški mieliniai pyragėliai su džiovintais grybais 4 asm.

Dzūkija – miškų kraštas, todėl vieni populiariausių regiono patiekalų ingredientų yra uogos ir grybai. Švenčių, o gal tiesiog savaitgalio proga išsikepkite mielinių pyragėlių pagal seniausios Druskininkų giminės receptą.

 

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos

Uogų ir apelsinų padažas prie keptos paukštienos 10 asm.

Šis pikantiškas padažas tiks prie bet kokios keptos paukštienos – vištienos, kalakutienos, antienos ar žąsienos.

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas

Šventinis su prieskoniais keptas kalakutas 10 asm.

Kai per šventes prie stalo sėda būrys žmonių, verta kepti kalakutą. Puikus pasiūlymas – prieskoniais įtrintas keptas paukštis, prie kurio derinkite kepimo metu susidariusių sulčių ir uogų padažus bei mėgstamiausius garnyrus. 

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką