Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 40
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladu glaistyti bananai

Bananai, glaistyti šokoladu
Astos Černės nuotr. / Bananai, glaistyti šokoladu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bananai 4 vnt. vidutinio dydžio
  • Juodasis šokoladas 150 g
  • Kokosų drožlės 3 valg. š. skrudinti ir smulkinti riešutai, traškūs dribsniai su medumi, cukriniai pabarstukai, aguonos – pasirinktinai – pabarstukams

Kaip gaminti

  1. Padėklą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį.
  2. Juodąjį šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“: kaitinkite nuolat maišydamos, kol šokoladas virs vientisa mase. Išjunkite ugnį, tačiau dubenėlį su šokoladu palikite ant puodo („garų vonelės“).
  3. Į kitus dubenėlius supilkite norimus pabarstukus.
  4. Bananus nulupkite ir kiekvieną perpjaukite į 3 dalis. Į gabalėlių centrą įsmeikite po medinį pagaliuką.
  5. Pamirkykite bananus šokolade, tuomet apibarstykite ar apvoliokite norimuose pabarstukuose.
  6. Dėkite ant kepimo popieriaus. Taip paruoškite visus bananus, o tuomet padėklą ar lėkštę su bananais dėkite į šaldytuvą.
  7. Pašaldykite bent apie 30 min., kol šokoladas sustings. 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką