Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
Autorės nuotr. / Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Špinatai 50 g po saujelę žaliems blynams ir įdarui
  • Vanduo 250 ml žaliems blynams
  • Kiaušiniai 2 vnt. po 1 - abiejų spalvų blynams
  • Miltai 8 valg. š. po 4 valg. š. - abiejų spalvų blynams
  • Druska 3 žiupsnelis po žiupsnelį - abiejų spalvų blynams ir įdarui
  • Aliejus 50 ml po 1 valg. š. abiejų spalvų blynams į tešlą ir atskirai kepimui
  • Sultys 250 ml morkų sulčių - oranžiniams blynams
  • Vištų kepenėlės 400 g įdarui
  • Paprikos 100 g pusės saldžiosios
  • Svogūnai 1 vnt. didesnis
  • Morkos 2 valg. š. morkų išspaudų
  • Petražolės 1 valg. š. šaldytų - įdarui (ir žalių petražolių ar bazilikų - padažui)
  • Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - įdarui
  • Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis miltelių - įdarui
  • Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui
  • Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui (ir žalių ar džiovintų - padažui)
  • Sviestas 150 g 50 g įdarui ir 100 g padažui
  • Grietinė 100 arbat. š. padažui

Kaip gaminti

1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu.

2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką.

3. Paskui sukrėskite į keptuvę smulkintus špinatus, morkas, saujelę petražolių ir troškinkite, kol visos daržovės bus minkštos.

4. Suberkite smulkintas kepenėles, pasūdykite pagal skonį, pagardinkite prieskoniais, dar truputį patroškinkite ir masę sutrinkite.

5. Į tą lėkštę, kurioje patieksite patiekalą, dėkite žalią blyną, ant viršaus kepenėlių troškinio ratuką, po to dėkite oranžinį blyną. Jo vidų įspauskite - bus kur supilti padažą.

6. Padažui skirtą sviestą ištirpinkite, sukrėskite grietinę, žalumynus ir maišydama šiek tiek pakaitinkite.

Kol bus formuojamas „ugnikalnis“, tikėtina, kad blynai atvės. Taigi jau paruoštą patiekalą (tik be papuošimų) kelioms minutėms įdėkite į karštą orkaitę ar mikrobangų krosnelę.

7. Tada papuoškite ir tiekite.

Autorės nuotr./Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru
Autorės nuotr./Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką