Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Spanguolių ir varškės pyragas

Spanguolių ir varškės pyragas
Autorės nuotr. / Spanguolių ir varškės pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia reikia pasiruošti varškę: įmušti kiaušinius, supilti du trečdalius indelio kondenduoto pieno, sukrėsti varškę ir viską išplakti elektriniu plakikliu iki kreminės masės.

2. Tada ruoškite tešlą: sviestą apipilkite miltais ir kapokite peiliu, o kai nusibos juo švaistytis, sviestą su miltais sutrinkite tiesiog pirštais. Masė turi atrodyti tarsi purus smulkus sniegas, bet jei bus kitokia irgi nieko baisaus – svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalėlių. Tuomet pamažu berkite cukraus ir vis paragaukite, ar ne per saldu.

3. Varškės kremą supilkite į silikoninę skardą (nes kitu atveju bus labai sunku išimti), tuomet apibarstykite pusę tešlos masės, ant kurios tolygiai paskirstykite trintas spanguoles, sumaišytas su likusiu kiekiu (1/3 indelio) kondensuoto pieno ir galiausiai užberkite likusį tešlos „sniegelį“.

4. Orkaite įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite apie 50-60 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Iškeptą pyragą išimkite iš skardos ir apverskite taip, kad varškės sluoksnis būtų viršuje. Pyrago viršų puoškite spanguolėmis ir želė uogoms, šonus apibarstykite sezamos sėklomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką