Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.6 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Spanguolių želė su maskarponės kremu

Spanguolių želė su maskarponės kremu
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr. / Spanguolių želė su maskarponės kremu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Mano patarimai:

  • Apgalvokite kokios spalvos bus desertas (pagal tai galite pasirinkti sultis želei). Pvz jei jūsų vakarėlyje dominuoja auksinė spalva, puikiai tiks raudona, o galbūt kaip tik ryškiai geltona spalva;
  • Desertui pasirinkite grakščias stiklines: martinio, likerio taureles, žemas viskio stiklines, šampano taures… Jas prieš tai kruopščiai išvalykite/išblizginkite;
  • Nepripilkite deserto sklidinai. Daug grakščiau, kai stiklinėje dar yra tuščios vietos. Tarsi desertas akvariume;
  • Dekoravimui naudokite konditerinį švirkštą – neištepliosite sienelių kremu ir bus 10 kartų gražiau;
  • Nepamirškite paskutinio akcento – šokolado drožlių, gražios uogelės, sausainėlio, vaisiaus skiltelės. Šis paskutinis štrichas užbaigs desertą.

Gaminimas (užtruksite 30 min. neskaičiuojant šaldymo laiko):

  1. Paruoškite žėlę. Puodelyje užpilkite želatiną nedideliu kiekiu vandens, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
  2. Tuo metu į nedidelį puodą supilkite spanguolių sultis, sudėkite apelsino žievelę (nuluptą skustuku, kad būtų kuo mažiau baltos žievelės masės), cinamono lazdelę ir cukrų. Viską užkaiskite ant ugnies ir kaitinkite kol cukrus išsilydys. Užvirti nereikia.
  3. Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol išsilydys (apie 20 s). Supilkite maišant į karštas spanguolių sultis. Viską palikite atvėsti.
  4. Atvėsusias sultis perkošiant supikite į 6–8 stiklines. Dėkite į šaldytuvą pernakt, kol sustings (arba bent 5 val.). 
  5. Paruoškite kremą. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius ir cukrų. Viską išplakite elektriniu plaktuvu iki purios balkšvos masės. Tuomet įplakite maskarponę ir vanilės ekstraktą. 
  6. Kitame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę. 
  7. Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponės plakinį. Viską plakite plaktuvu iki vientisos masės, kol masė išlaikys formą. Tačiau neperplakite – neturi tapti labai tirštu kremu.
  8. Paruoštą kremą dėkite į konditerinį švirkštą ir išspauskite jį ant sustingusios želės viršaus. Tai galite atlikti ir tiesiog šaukštu, tačiau naudojant švirkštą/maišelį išvengsite ištepliotų stiklinės kraštų. Bus dailiau ir gražiau.
  9. Ant viršaus užberkite šokolado drožlių. Jei turite – užberkite imbierinių sausainių trupinių.

Tinklaraštis „Skanios dienos“.

Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Spanguolių želė su maskarponės kremu
Tinklaraščio „Skanios dienos“ nuotr./Spanguolių želė su maskarponės kremu

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką