Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui

Marinuoti baklažanai
Vida Press nuotr. / Marinuoti baklažanai

Iškepti, o tada pamarinuoti baklažanai gali porą dienų stovėti šaldytuve ir tapti pikantišku užkandžiu ar netikėtu garnyru prie įvairiausių mėsos kepsnių, žuvies.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Baklažanai 3 vnt. nedideli
  • Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 4 marinatui ir 1 baklažanams prieš kepant patepti
  • Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė raudonoji, be sėklų, smulkiai supjaustyta; marinatui
  • Kalendros 2 valg. š. šviežios, kapotos; marinatui
  • Raudonėliai 1 valg. š. šviežio, kapotp; marinatui
  • Česnakai 1 skiltelės sutraiškyta; marinatui
  • Citrinos sultys 3 valg. š. marinatui
  • Druska 1 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti
  • Juodieji pipirai 0,4 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite jų galus, tuomet kiekvieną perpjaukite perpus skersai. Storuosius galus perpjaukite perpus išilgai ir tuomet kiekvieną pusę dar į 3 dalis. O plonuosius galus irgi perpjaukite perpus išilgai, o tuomet gautąsias dalis padalinkite perpus. Iš kiekvieno baklažano turite gauti 10 skiltelių su žievės „nugarėle“.

3. Sudėliokite baklažanų skilteles žieve į apačią ant skardos ir dosniai aptepkite alyvuogių aliejumu, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-16 min., kol taps auksiškai rusvi, o minkštimas bus lengvai perduriamas. Leikite kiek atvėsti.

4. Kol baklažanai kepa, sumaišykite dubenyje visus marinatui skirtus ingredientus. Dėkite į šį dubenį pravėsusius baklažanus ir gerai išmaišyite, tik stenkitės nepaversti visko koše.

5. Leiskite baklažanams pasimarinuoti kambario temperatūroje porą valandų, o tada jau galite tiekti. Šaldytuve taip paruošti jie gali išbūti porą dienų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Aronijų ir kriaušių pagardas

Aronijų ir kriaušių pagardas 4 asm.

Siūlome iš aronijų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais

„Grizotas“, arba grikių rizotas su grybais 2 asm.

Apie rizotą greičiausiai esate ne tik girdėję, bet ir jo valgę, gal net paruošto savoje virtuvėje. O ką, jei tradiciškai naudojamus krakmolingus ryžius pakeistume grikiais? Patikėkite, patiekalas bus puikus, ypač, jei skaninsite jį miško grybais – tinka ir švieži, ir šaldyti, – o pavadinti jį teisingiausia bus „grizotu“!

Vištienos maltinukai su morkomis

Vištienos maltinukai su morkomis 2 asm.

Šiems maltinukams rekomenduojama pirkti gryną vištienos krūtinėlę ir patiems ją sumalti.

 

Sveikas desertas su duona

Sveikas desertas su duona 2 asm.

Mėgstantiems pavalgyti saldžiau vaikams B. Nicholson siūlo priešpiečiams patiekti sveikuolišką desertą, kurio pagrindinis ingredientas išties netradicinis: ruginė duona, papildyta skaldytais rugių grūdais.

Saulėgrąžų užtepėle

Saulėgrąžų užtepėle 4 asm.

Uždengę maistine plėvele, šią užtepėlę galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai 1 asm.

Nei kiaušinių, nei bulvių patiekalai nėra baubai ar kenkiantys sveikatai, jei tik šie ingredientai derinami su daržovėmis, žalumynais, jais nepiktnaudžiaujama. 

Svieste keptas žiedinis kopūstas

Svieste keptas žiedinis kopūstas 4 asm.

Strelkabelka.ltKaramelizuota kalafioro apačia, beveik tirpstantis karamelizuotas česnakas, ir viskas užpilta sviestu, kuris dar nuo kepimo yra įgavęs ir malonų riešutų kvapą.

Šitaip paruoštas žiedinis kopūstas itin gerai dera prie keptos vištos ar prie vištos sparnelių. Dera ir su kepta lašiša, su humusu irgi gerai. Žodžiu, galit prie daug ko bandyti.

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais

Tepamas sūrelis su feta, česnaku ir krapais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai išsukite visus ingredientus. 2. Paruoštą tepamą sūrelį palikite šaldytuve bent keturioms valandoms. 3. Patiekite jį su alyvuogėmis, duonos lazdelėmis, ar daržovių šiaudeliais.
Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku ir graikiniais riešutais

Tepamas sūrelis su šviežiu baziliku ir graikiniais riešutais 4 asm.

1. Elektriniame maišytuve gerai susmulkinkite baziliką ir česnaką. Sudėkite kreminį sūrį, parmezaną, graikinius riešutus, supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų. Viską dar kartą gerai išsukite. 2. Tepamą sūrelį...
Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis

Tepamas sūrelis su česnaku ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

1. Kruopščiai susmulkinkite petražoles, krapus ir baziliką. 2. Sviestą išsukite kartu su kreminiu sūriu, parmezanu, česnaku ir susmulkintomis žolelėmis. Suberkite juoduosius pipirus ir druską. Dar kartą gerai išmaišykite ir palikite nakčiai pastovė...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką