Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui

Marinuoti baklažanai
Vida Press nuotr. / Marinuoti baklažanai

Iškepti, o tada pamarinuoti baklažanai gali porą dienų stovėti šaldytuve ir tapti pikantišku užkandžiu ar netikėtu garnyru prie įvairiausių mėsos kepsnių, žuvies.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Baklažanai 3 vnt. nedideli
  • Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 4 marinatui ir 1 baklažanams prieš kepant patepti
  • Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė raudonoji, be sėklų, smulkiai supjaustyta; marinatui
  • Kalendros 2 valg. š. šviežios, kapotos; marinatui
  • Raudonėliai 1 valg. š. šviežio, kapotp; marinatui
  • Česnakai 1 skiltelės sutraiškyta; marinatui
  • Citrinos sultys 3 valg. š. marinatui
  • Druska 1 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti
  • Juodieji pipirai 0,4 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite jų galus, tuomet kiekvieną perpjaukite perpus skersai. Storuosius galus perpjaukite perpus išilgai ir tuomet kiekvieną pusę dar į 3 dalis. O plonuosius galus irgi perpjaukite perpus išilgai, o tuomet gautąsias dalis padalinkite perpus. Iš kiekvieno baklažano turite gauti 10 skiltelių su žievės „nugarėle“.

3. Sudėliokite baklažanų skilteles žieve į apačią ant skardos ir dosniai aptepkite alyvuogių aliejumu, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-16 min., kol taps auksiškai rusvi, o minkštimas bus lengvai perduriamas. Leikite kiek atvėsti.

4. Kol baklažanai kepa, sumaišykite dubenyje visus marinatui skirtus ingredientus. Dėkite į šį dubenį pravėsusius baklažanus ir gerai išmaišyite, tik stenkitės nepaversti visko koše.

5. Leiskite baklažanams pasimarinuoti kambario temperatūroje porą valandų, o tada jau galite tiekti. Šaldytuve taip paruošti jie gali išbūti porą dienų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką