Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Su žolelėmis marinuoti baklažanai greitam valgymui

Marinuoti baklažanai
Marinuoti baklažanai / Vida Press nuotr.

Iškepti, o tada pamarinuoti baklažanai gali porą dienų stovėti šaldytuve ir tapti pikantišku užkandžiu ar netikėtu garnyru prie įvairiausių mėsos kepsnių, žuvies.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Baklažanai 3 vnt. nedideli
  • Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 4 marinatui ir 1 baklažanams prieš kepant patepti
  • Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė raudonoji, be sėklų, smulkiai supjaustyta; marinatui
  • Kalendros 2 valg. š. šviežios, kapotos; marinatui
  • Raudonėliai 1 valg. š. šviežio, kapotp; marinatui
  • Česnakai 1 skiltelės sutraiškyta; marinatui
  • Citrinos sultys 3 valg. š. marinatui
  • Druska 1 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti
  • Juodieji pipirai 0,4 arbat. š. marinatui; ir dar šiek tiek baklažanams prieš kepant pabarstyti

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros.

2. Nuplaukite baklažanus, nupjaukite jų galus, tuomet kiekvieną perpjaukite perpus skersai. Storuosius galus perpjaukite perpus išilgai ir tuomet kiekvieną pusę dar į 3 dalis. O plonuosius galus irgi perpjaukite perpus išilgai, o tuomet gautąsias dalis padalinkite perpus. Iš kiekvieno baklažano turite gauti 10 skiltelių su žievės „nugarėle“.

3. Sudėliokite baklažanų skilteles žieve į apačią ant skardos ir dosniai aptepkite alyvuogių aliejumu, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-16 min., kol taps auksiškai rusvi, o minkštimas bus lengvai perduriamas. Leikite kiek atvėsti.

4. Kol baklažanai kepa, sumaišykite dubenyje visus marinatui skirtus ingredientus. Dėkite į šį dubenį pravėsusius baklažanus ir gerai išmaišyite, tik stenkitės nepaversti visko koše.

5. Leiskite baklažanams pasimarinuoti kambario temperatūroje porą valandų, o tada jau galite tiekti. Šaldytuve taip paruošti jie gali išbūti porą dienų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką