Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 33
Jau įvertinote šį receptą

Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas

Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas
Recepto autoriaus nuotr. / Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite.
  2. Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite.
  3. Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską susmulkinkite, baigus sudėkite pusę smulkinto svogūno, kario prieskonius ir dar kartą pasidarbuokite trintuvu.
  4. Gautą masę supilkite ant viščiuko blauzdelių ir 4 val. įdėkite į šaldytuvą.
  5. Į metalinį indelį supilkite vandenį, išspauskite pusės citrinos sultis, sudėkite atšilusį sviestą, paskui indelį pastatyskite prie šašlykinės. Sviestas ištirps, o jūs šiuo mišiniu drėkinkite kepantį šašlyką.
  6. Šašlyką kepkite ant grotelių ar sumovę ant iešmelių.
  7. Taip pat sėkmingai galite iškepti gabalėliais supjaustytą viščiuką.
  8. Šašlyką patiekite su jums patinkančiomis daržovėmis, ryžiais ar duona. Skanaus!

Receptą atsiuntė Egidijus

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu 4 asm.

Paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas patiks mėgstantiems itališką virtuvę. Jo receptu pasidalino restorano „Graal Club Wine Bar“ Palerme virtuvės šefas Domenico Basile.

Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis

Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis 6 asm.

Ne visi džiaugsmo suteikiantys patiekalai itin kaloringi, puikus pavyzdys – šis valgis, kuriame dera vištiena, vynuogės ir alyvuogės.

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais 6 asm.

Patiekalai viename puode – puikūs, tik supjaustai, pakepini, pamaišai, o tada jau maistas „gaminasi“ pats. O kur dar mėsos derinimas su vadinamaisiais „šiltaisiais“ prieskoniais – cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu... Šis patiekalas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“ suvienija abu šiuo privalumus, neišsigąskite prieskonių gausos ir išbandykite!

Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais

Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais 2 asm.

FeedMySister.com: Lėtai kepta lašiša yra labai sultinga ir yra daug sodresnės spalvos. Kalafiorų ir paprikų kremas turi šiek tiek aštrumo, o moliūgai, kepti su šalavijais, yra klasikinis derinys. Kvepia rudeniu ir suteikia jaukumo savaitgalio pietums...

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais ir ančiuviais

Makaronai su saulėje džiovintais pomidorais ir ančiuviais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Mes siūlome paprastą, bet smagų, kupiną vasaros aromatų pastos receptą su ančiuviais. Ir su aitresnio aromato kietuoju „pecorino“ sūriu. Patarimas, kad išeitų gerai: netaupykite pastai, džiovintiems pomidorams ir alyvuogių aliejui. Ir išeis labai gerai.

„Oreo“ sūrio pyragas

„Oreo“ sūrio pyragas 16 asm.

Miško žvėrys: Šioje beprotiškai greitoje kasdienybėje kartais labai padeda paprasti ir nesudėtingi dalykai. Toks šis patiekalas – nedaug ingredientų, labai greitai ir nesudėtingai paruošiamas. Ir dar nesu sutikusi žmogaus, kuriam šis pyragas nepatiktų!

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu

Apverstas kriaušių pyragas su kardamonu 8 asm.

Šis sodrus, prieskoniais pagardintas pyragas tiesiog negali palikti abejingų. Išsikepkite šį skanėstą kokią apniukusią ar šiaip kiek sunkesnę dieną ir pamatysite, kaip pasaulis iškart prašviesės. Tačiau net ir tokios „progos“ nebūtina laukti, kepkite, kai tik turėsite kelias kriaušes ir šiek tiek kardamono.

Adžika su morkomis ir obuoliais

Adžika su morkomis ir obuoliais 4 asm.

Tradicinė gruziniška adžika gaminama tik iš saldžiųjų bei aitriųjų paprikų, česnako, graikinių riešutų ir gausaus prieskonių mišinio. Tačiau kiekviena tauta, be to, ir kiekviena šeimininkė, turi savitą šio pagardo variantą. Paprikos dažnai papildomos kitomis sezoninėmis daržovėmis: pomidorais, morkomis, svogūnais ar obuoliais.

Obuolių pyragas su, pageidautina, kuo daugiau jų rūšių

Obuolių pyragas su, pageidautina, kuo daugiau jų rūšių 8 asm.

Strelkabelka.ltPyragas yra su 4 skirtingomis obuolių rūšimis. Kokiomis? Priklauso nuo jūsų pasirinkimo ir galimybių. Kuo skirtingesnes rūšis dėsite, tuo įdomesnę pyrago tekstūrą gausite. Maišykite rūgščius su saldžiais, kietus su minkštais. Jie visi kepa skirtingai ir turi kitokį skonį. Jei kas kartą dėsite vis kitokius obuolius, tai ir pyrago skonis kiekvieną kartą bus kitoks. Ir nekepkite iš vienos rūšies obuolių. Imkit bet jau dvi skirtingas. Ir viena rūšis turėtų būti iš tvirtesnių – mano praktika su šituo pyragu taip sako.

Ešeriai su morkomis ir kalendra

Ešeriai su morkomis ir kalendra 4 asm.

Nors nemažai kas mano, jog šviežios žuvies neverta „gadinti“ prieskoniais, vis tik nereikėtų jų ir paranojiškai bijoti – tinkamai atseikėjus, žuvies skonio jie tikrai neužgoš, o tik papildys. Štai šiame patiekale ešeriams pikantiškumo suteikia malta kalendra. Tikrai verta išbandyti!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką