Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais

Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais
Astos Černės nuotr. / Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu.
  2. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu.
  3. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų susluoksniuokite likusius produktus: ant majonezu apteptų riekelių dėkite sūrio riekeles taip, kad sūris padengtų visą riekelės paviršių.
  4. Ant sūrio dėkite griežinėlį kalakutienos kumpio. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kiaulienos šoninę – taip pat. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, suberkite cukrų ir sudėkite kiaulienos šoninės gabalėlius.
  5. Kepinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps visiškai minkšti ir auksinės spalvos. Paruoštus svogūnus plonai paskleiskte ant kalakutienos kumpio.
  6. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Paskleiskite jas ant svogūnų. Mocarelos sūrį suplėšykite (arba supjaustykite riekelėmis) ir apibarstykite pomidorus.
  7. Ant mocarelos dėkite riekelę fermentinio sūrio. Ant viršaus uždėkite likusias duonos riekeles (sviestu aptepta pusė turi būti išorėje) ir lengvai paspauskite.
  8. Iškepkite sumuštinius orkaitėje, įkaitintoje keptuvėje arba elektrinėje specialioje sumuštinių keptuvėje.
  9. Kepkite, kol sūris išsilydys, o sumuštinių išorė gražiai apskrus. Sumuštiniams iškepus, šiek tiek juos praskleiskite ir pagardinkite saujele šviežių gražgarsčių.
  10. Perpjaukite per pusę ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Perlinių kruopų košė su žirniais

Perlinių kruopų košė su žirniais 4 asm.

Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį. 

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais 4 asm.

Aromatingos daržovės ir pievagrybiai kilstelės paprasčiausią perlinių kruopų košę į kitą lygmenį, išbandykite!

Perlinių kruopų košė su morkomis

Perlinių kruopų košė su morkomis 2 asm.

Morkų gabaliukai ne tik pavers košę spalvingesne, bet ir suteiks papildomo salsvo skonio. 

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais

Perlinių kruopų košė su cukinijomis ir čiobreliais 2 asm.

Perlinės kruopos – vienos populiariausių kruopų pasaulyje, iš jų pagaminta košė skani, soti, aromatinga. 

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė 10 asm.

Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu

Saldžiosios bulvės su feta ir pesto padažu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nieko nedelsdami susiraskite prekybos centre saldžiųjų bulvių lentyną ir, jei dar jų neišmėginote savo virtuvėje, pasigaminkite šį itin nesudėtingą patiekalą, kuris vegetarams atstos vakarienę, o visavalgiams – skanų garnyrą!

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Kvapnus ir minkštas medaus tortas

Kvapnus ir minkštas medaus tortas 12 asm.

Šį įspūdingą medaus tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Elžbieta Monkevič, VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė ir kulinarinių knygų autorė. 

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu

Tortas su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu 12 asm.

Tortą su ruginės duonos biskvitu ir cinamonu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prieskonių gamintoja „Santa Maria“.

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką