Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.7 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“
TV3 nuotr. / Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Šokoladas, karamelė ir riešutai – ši trijulė puikiai dera kartu, ne veltui „Snickers“ šokolado batonėlius žino daugelis. Saldumynų meistras Ali Gadžijevas siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu. Verta pasistengti, nes rezultatas tikrai pradžiugins

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia kepame pyragą. Sumaišykite birius produktus: miltus, „Farino“ cukrų ir kepimo miltelius.

2. Ištirpinkite sviestą, suberkite į jį sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilkite kambario temperatūros kiaušinius. Tada suberkite birius produktus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.

3. Tešlą supilkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

4. O dabar gaminame karamelę. Jai skirtą cukrų suberkite į puodą ir pastatykite ant kaitros. Sukamaisiais judesiais judinkite puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilkite į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišykite.

5. Gautą masę užpilkite ant šokolado ir maišykite, kol ištirps šokoladas. Įdėkite du šaukštelius druskos ir išmaišykite. Suberkite kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišykite.

6. Gautą masę užpilkite ant dar karšto iškepusio pyrago ir palikite nakčiai šaldytuve.

7. Atšalusį išimkite iš kepimo formos ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Legendinis viščiukas tabaka

Legendinis viščiukas tabaka 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žodis tabaka pavadinime visiškai niekuo nesusijęs nei su tabaku, nei su dūmais. Šiaip būtų teisingiau, jei jis būtų užrašytas tapaka, nes būtent taip vadinasi speciali keptuvė, kurią rastumėte gruziniškoje virtuvėje, ir kuri turi tokį priveržiamą sunkų įrenginį, leidžiantį daiktą, esantį keptuvėje, prispausti tarsi presu žemyn, tiesiog priklijuojant jį visu paviršiumi taip, kad visas jo plotas keptų tolygiai.

 

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis

Orkaitėje keptas saliero gumbas su kalendrų sėklomis 4 asm.

Tvirti, specifinio skonio saliero gumbai – dažni ingredientai įvairiuose daržovių ar mėsos patiekaluose. Tačiau ar žinojote, jog juos galima iškepti orkaitėje nė nepjaustytus (taip, šiek tiek laiko prireiks), pagardintus keliais prieskoniais, o tada paversti pagrindiniu pietų ar vakarienės herojumi? 

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.

 

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos. Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo 18 proc. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai paruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!

 

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais

Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais 4 asm.

Rugiai puikiai dera su tokiais ingredientais kaip burokėliai, rūkyta žuvis, krapai, grybai, sūriai. Išbandykite skandinaviško stiliaus salotas, kuriose drąsiai eksperimentuokite su šio maisto likučiais.

 

Greitai pagaminami skanutėliai sviestiniai sausainiai

Greitai pagaminami skanutėliai sviestiniai sausainiai 4 asm.

Sviestinių sausainių iš vos 4 ingredientų receptą siūlo maisto gaminimo entuziastė Mažvyda Šapalaitė, savo kulinariniais atradimais besidalinanti savo Instagram profilyje „Food For Soul“

 

Pusryčių apkepas „strata“ iš duonos, sūrio, kiaušinių ir kumpio

Pusryčių apkepas „strata“ iš duonos, sūrio, kiaušinių ir kumpio 6 asm.

Strata – tai amerikietiškas patiekalas, kuris panašus į tradicinį kišą, tačiau čia subtilią tešlos plutelę pakeičia ruginė ar kvietinė duona. Tai lyg pusryčių sumuštinis apkepo formatu. Šiam patiekalui galite naudoti sudžiūvusią duoną ir kitus šaldytuve rastus ingredientus – daržoves, mėsą, sūrį ar įvairius grūdus.

 

Prancūziško stiliaus moliūgų apkepas „gratin“

Prancūziško stiliaus moliūgų apkepas „gratin“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žiemos mėnesiais viena geidžiamiausių daržovių ant stalo yra moliūgas. Ne tik dėl savo ryškiai oranžinės spalvos, primenančios saulėtas vasaros dienas, bet ir dėl universalumo jį ruošiant: moliūgai tinka sriuboms, apkepams, blynams ir garnyrams. Šiandien siūlau jums išmėginti moliūgų gratiną, kuris Prancūzijoje neretai patiekiamas kaip įspūdingas garnyras.

Veganiškas desertinis ruginės duonos pyragas

Veganiškas desertinis ruginės duonos pyragas 6 asm.

Ruginės duonos pyragas yra dažnas patiekalas Danijoje, kur rugiai ilgą laiką buvo pagrindinis maisto produktas. Šio pyrago pagrindas tradiciškai yra gaminamas iš sutrupintos ruginės duonos, kiaušinių, cukraus ir lazdyno riešutų, o įdaras yra ruošiamas iš uogienės ir plaktos grietinėlės. Jei norite sausį pradėti lengviau, išbandykite veganišką šio pyrago versiją.

 

Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu

Nekeptas bananinis pyragas su traškiu sūrių riestainėlių pagrindu 12 asm.

Jei ieškote idėjų, ką įdomesnio galite pagaminti su bananais, išbandykite šį nesudėtingą bananinio pyrago receptą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką