Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose

Sūriu įdaryti kepti baklažanai
Vida Press nuotr. / Sūriu įdaryti kepti baklažanai

Kreminis baklažanas, daug išsilydžiusio ir apkrudusio sūrio, šiek tiek sotumo suteikiančios mėsos ir ryškaus skonio pomidorų patalas – šis patiekalas idealus vėsesnį rudens vakarą. Nė nedvejokite ir išbandykite, juolab, ypač kai turire puikios kokybės pomidorų ir baklažanų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pagaminkite padažą. Keptuvėje įkaitinkite jam skirtą aliejų, sudėkite česnaką, raudonėlius, įberkite druskos, pakepinkite minutę, o tuomet suverskite konservuotus pomidorus. Patroškinkite ant vidutinės ugnies 5–7 min. Paragaukite, jei padažas jums rodosi rūgštokas, galite įbersti didelį žiupsnį cukraus.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

3. Paruoškite baklažanus. Perpjaukite juos pusiau horizintaliai, o tada naudodami peilį ir šaukštą atsargiai išskobkite minkštimą – turite nepažeisti odelės, o minkštimo sluoksnis telieka apie 5–7 mm. Kiekvieno tokio pagaminto „laivelio“ vidų patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska bei pipirais. Dėkite baklažano puseles į nedidelį kepimo indą, kurio dugną irgi patepkite aliejumi. Kiškite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 min.

4. Kol kepa baklažanai, pasiruoškite įdarą. Smulkiai sukapokite iš baklažanų išpjautą minkštimą ir atidėkite. Įkaitinkite keptuvėje 2 šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus ir pakepkite vidutiniame karštyje, kol taps permatomi ir suminkštės. Suberkite česnaką, pakepinkite, kol pakvips. Suberkite dešrelių mėsą ir kapodami mentele, kad ji sutrupėtų, pakepinkite, kol nebebus rausva. Sudėkite sukapotą baklažanų minkštimą, įberkite druskos, pipirų bei dar viską pakepinkite 5–7 min., kol baklažanai šiame mišinyje suminkštės. Įpilkite kelis šaukštus pasiruošto pomidorų padažo, įberkite bazilikų ir nukelkite nuo kaitros, o tada dėkite apie pusę parmezano ir mocarelos, išmaišykite.

5. Pasigamintu įdaru pripildykite apkeptas baklažanų puseles, į kepimo indą aplink juos supilkite likusį pomidorų padažą. Kiekvieną baklažano puselę, jau pripildytą įdaru, gausiai pabarstykite likusiais sūriais. Maltus džiūvėsėlius sumaišykite su trupučiu aliejaus, pasūdykite žiupsneliu druskos ir šį mišinį išbarstykite jau ant sūrio.

 

6. Kepkite įdarytus baklažanus dar apie 10–15 min., kol sūris išsilydys, parus. Pabaigoje galite įjungti kaitinimo iš viršaus funkciją (su vėjeliu).

7. Leiskite iškepusiam patiekalui kelias minutres pailsėti, o tada ragaukite, nepamiršdami užsipilti padažo iš to paties kepimo indo.

Kategorijos

  • Ketinu ruošti specialiai: Pietums
Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką