Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais

Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais
Neringos Kalasauskaitės nuotr. / Suvožtinis su didkepsniu ir kepintais svogūnais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis ir supilkite į plastikinį maišelį. Įdėkite jautieną, maišelį užriškite ir 15 minučių palikite kambario temperatūroje.
  2. Raudonąjį svogūną supjaustykite žiedais. Į sunkią ketaus keptuvę įpilkite aliejaus, gerai įkaitinkite. Dėkite jautieną (marinato neišpilkite) ir kepkite 1–2 minutes iš abiejų pusių (versdami mėsą nenaudokite šakutės – kad nepradurtumėte, nes išbėgs mėsos sultys ir didkepsnis bus sausas). Tada sumažinkite temperatūrą, suberkite svogūnus ir vartydami kepkite tiek, kokio didkepsnio norite.
  3. Mėsos marinatą supilkite į puodą ir kaitinkite 2 minutes. Didkepsnį supjaustykite griežinėliais. Ant 4 duonos riekelių dėkite po keletą mėsos griežinėlių, svogūnų. Užpilkite karštu marinatu. Ant viršaus uždėkite pomidorų riekelių, salotų lapų ir užvožkite likusiomis duonos riekelėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką