Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Sveikuolių obuolių tortas su granola

Sveikuolių obuolių tortas su granola
Asmeninio albumo nuotr. / Sveikuolių obuolių tortas su granola

Šio torto receptu pasidalijusi ir projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavysi Asta Jarutienė domisi ir gamina sveikus desertus bei sau kelia iššūkį – jeigu smaližiauti, tai tik sveikai.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Paruoškite granolą:

1. Kokosų aliejų, medų, cinamoną ir druską šiek tiek pakaitinkite, kol viskas ištirps.

2. Dubenyje sumaišykite avižų dribsnius su smulkintais lazdyno riešutais.

3. Paruoštą medaus, kokoso aliejaus ir prieskonių mišinį sumaišykite su avižų dribsniais ir riešutais.

4. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Kepdami keletą kartų pamaišykite, kad granola tolygiai apskrustų.

5. Kai granola šiek tiek atvės, įmaišykite džiovintas spanguoles ir razinas.

Iškepkite torto pagrindą:

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

2. Stevijos miltelius berkite į kokosų aliejų ir šiek tiek pakaitinkite. Gautą mišinį sumaišykite su trintais obuoliais, avižomis, cinamonu bei džiovintomis spanguolėmis.

3. Paruoštą lipnią masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą apvalią torto formą (18x18 cm dydžio), šiek tiek suspauskite ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol viršus taps auksinės spalvos.

 

Paruoškite obuolių sluoksnį:

1. Kol keps torto pagrindas, paruoškite obuolių sluoksnį. Nulupkite obuolius, supjaustykite ir kaitinkite, kol suminkštės. Smulkintuvu sutrinkite obuolius iki vientisos masės, įpilkite sojų pieno, suberkite stevijos miltelius.

2. Agaro miltelius sumaišykite su šlakeliu vandens bei citrinos sultimis ir nuolat maišydami užvirkite, kad ištirptų. Gautą mišinį supilkite į paruoštą obuolių masę ir gerai išmaišykite.

Formuokite ir puoškite tortą:

1. Dar nepravėsusią obuolių masę pilkite į formą ant iškepto torto pagrindo. Nespėjus sustingti obuolių sluoksniui, pilkite paruoštą granolą.

2. Palaukite, kol tortas sustings. Puoškite šviežiais obuoliais, riešutais, cinamono lazdelėmis. Ant viršaus pabarstykite cinamono ir stevijos miltelių.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką