Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.4 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis įdarytas kalakutas

Šventinis įdarytas kalakutas
Shutterstock nuotr. / Šventinis įdarytas kalakutas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Iš druskos, kmynų, maltų pipirų bei 4 skiltelių česnako paruoškite prieskonių mišinį. Kiek tiksliai reikės druskos bei prieskonių, įvertinkite pagal turimo kalakuto dydį. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite visą kalakutą ir palikite per naktį.
  2. Kiek suminkštėjusį sviestą ištrinkite su žolelių prieskoniais bei paprikų milteliais. Šį mišinį sukiškite po kalakuto oda ties krūtinėle ir šlaunelėmis.
  3. Džiovintas slyvas kelias valandas pamirkykite, kad suminkštėtų. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Jei kalakutas labai didelis, vaisių gali prireikti kiek daugiau.
  4. Obuolius ir slyvas suberkite į dubenį, pagardinkite juos 2 skiltelėmis smulkintų česnakų, žiupsneliu kmynų bei pipirų, pagal skonį šiek tiek pasūdykite ir viską gerai išmaišę, sukimškite į kalakuto vidų. Užsiūkite, kad įdaras neišbyrėtų.
  5. Jei norite, kad kalakutas iškepęs atrodytų gražiai, suriškite jo kojeles siūlu. Kalakutą dėkite į sviestu ištrintą skardą. 
  6. Na, o dabar svarbiausias momentas: kalakutą tinkamai iškepti. 4–5 kg kalakutas kepamas maždaug apie 3–3,5 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  7. Jei kalakutas iškepęs tinkamai, sultys turėtų bėgti skaidrios, be rausvo atspalvio. Kad gražiai apskrustų, kepdami kalakutą vis apliekite išsiskiriančiomis sultimis.
  8. Iškepusį kalakutą uždenkite folija ir, pastatę šiltoje vietoje, palikite 20–30 minučių.
  9. Tada išardykite siūlę, kurią susiuvote, kad neišbyrėtų įdaras, atriškite kojas, papuoškite ir galite tiekti.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Medžiotojų troškinys su grikiais

Medžiotojų troškinys su grikiais 4 asm.

Miško žvėrys: Šis receptas nusižiūrėtas nuo medžiotojų, kurie kūrybingai sudoroja sumedžiotą žvėrieną ir laukinius paukščius iki paskutinio mėsos kąsnelio.

Angliška alaus sriuba

Angliška alaus sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Alaus sriubų receptų yra daugybė – ir iš Lietuvos, ir iš Europos. Šiandien siūlau angliškos alaus sriubos receptą, kuriam ypatingo skonio suteikia stipraus skonio čederio sūris.

Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu

Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu 2 asm.

Paruoškite stiprią kavą ir ją atšaldykite. Tuomet sutarkuokite šokoladą, o bananus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vaisių trintuvę. Ant jų suberkite smulkintą šokoladą, vanilinį cukrų ir prieskonius. Supilkite pieną ir kavą bei viską gerai iš...
Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis

Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis 2 asm.

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.
Senovinis morkų pyragas „Zomšas“

Senovinis morkų pyragas „Zomšas“ 8 asm.

Iš kartos į kartą keliaujantį šeimos receptą – tradicinį močiutės morkų pyragą „Zomšas“, jau daugybę metų saugo ir seserys Samulionytės – kino režisierė Jūratė ir fotografė Vilma.

Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis

Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis 2 asm.

Visus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir užpilkite vandeniu maždaug per 3–4 pirštus nuo viršaus. Viską suplakite ir išpilstykite į paruoštus indus. Skanaus!
Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais

Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Labai mėgstu grikius su trupučiu sojų padažo ir trumpai pakepintomis daržovėmis. Ir taip, nepamirškime be lukšto virto kiaušinio ant viršaus!

Bananų ir mėlynių kokteilis

Bananų ir mėlynių kokteilis 2 asm.

Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas...
Japoniška moliuskų sriuba

Japoniška moliuskų sriuba 6 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Šią sriubą įkvėpė Kobo Abe romanas „Moteris smėlynuose“.

Pusryčių kokteilis su avietėmis

Pusryčių kokteilis su avietėmis 1 asm.

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi...

Žiemos olimpinės žaidynės

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką