Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Riešutų vyniotinis su varške
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Riešutų vyniotinis su varške

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių temperatūros.

2. Riešutus suberkite į kepimo skardą ir paskrudinkite juos įkaitintoje orkaitėje 10-13 min., kol parusvės.

3. Biskvitui skirtus kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, išplakite juos su cukrumi iki šviesios masės.

4. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

5. Miltus persijokite ir po truputį dėkite į kiaušinių masę, pakaitomis su plaktais baltymais.

6. Biskvito tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tolygiai paskleiskite ir kepkite, jau nuo riešutų skrudinimo įkaitusioje orkaitėje 13-15 min, kol gražiai pagels.

7. Ištraukus biskvitą iš orkaitės, uždenkite jį lengvai sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu, prilaikant drauge su popieriumi, ant kurio kepė, jį apverskite, kad rankšluostis būtų apačioje, o kepimo popierius viršuje, atsargiai nuimkite prilipusį popierių ir naudodamiesi rankšluosčiu suvyniokite biskvitą iš išorės susukite šį vyniotinį ir leiskite atvėsti.

 

8. Kremui varškę ištrinkite su šokoladiniu lazdyno riešutų kremu, dėkite jo daugiau ar mažiau, priklausomai, kiek norite saldumo. Įmaišykite jogurtą arba grietinę, kad kremas suminkštėtų.

9. Skrudintus riešutus susiauskite į virtuvinį rankšluostį ir patrinkite, kad nusiluptų kuo daugiau luobelių, pašalinkite luobeles, o riešutus pastuksenkite sunkiu daiktu, kad jie susiskaldytų, bet nesusimaltų labai smulkiai.

10. Atsidėkite 4 šaukštus paruošto kremo.

11. Biskvitą išvyniokite, likusį kremą tolygiai paskleiskite jo paviršiuje ir vėl atsargiai susukite. Aptepkite atidėtu kremu ir apiberkite skaldytais riešutais. Dėkite į šaldytuvą bent 4-6 val., o geriausiai, per naktį.

12. Prieš patiekiant apiberkite cukraus pudra.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Karštas šokoladas su kardamonu

Karštas šokoladas su kardamonu 2 asm.

Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis. 

 

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Apelsininis karštas šokolado gėrimas

Apelsininis karštas šokolado gėrimas 4 asm.

Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis 6 asm.

Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys 4 asm.

Kai bus proga, nusipirkite piniginės nedraskančios veršienos kulninės – valanda-kita ir ant stalo garuos nuostabus patiekalas, o troškinta mėsa tiesiog tirps burnoje. Tikras „comfort food“, ypač, kai nelepina orai.

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas 2 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Į didelius lavašo papločius patogu susukti šiek tiek mėgstamo užtepo, daržovių ir taip pasigaminti skanų užkandį. Tačiau lavašo galima išsikepti ir patiems, dar vienas netikėtumas – ne iš miltų, tačiau iš mirkytų raudonųjų lęšių. Metas pamėginti!

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką