Dabar populiaru
15min be reklamos
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Šventinis trispalvis tortas

Trispalvis tortas
Trispalvis tortas / Studijos „Fotopastelė“ nuotr.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: ingredientai paskaičiuoti 20 cm skersmens torto formai.

1. Iškepkite biskvitus. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kad jie net pabaltų. Supilkite vanilės ekstraktą, įberkite žiupsnelį druskos ir miltus, užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

2. Geltonam biskvitui 1/3 paruoštos tešlos išmaišykite su liofilizuotais moliūgų milteliais, smulkiai nutarkuota apelsino žievele ir citrinų sultimis. Geltonąją tešlą supilkite į kepimo formą, jos dugną išklokite kepimo popieriumi, o sieneles ištepkite aliejumi. Biskvitą kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Kai iškeps, išimkite iš formos, padėkite aušti ant grotelių ir kepkite kitos spalvos biskvitą.

3. Žaliam biskvitui 1/3 paruoštos tešlos išmaišykite su liofilizuotais špinatų milteliais, smulkiai nutarkuota citrinos žievele ir citrinų sultimis. Kepkite taip pat kaip pirmąjį biskvitą.

4. Raudonam biskvitui likusią tešlą sumaišykite su burokėlių ir aviečių liofilizuotais milteliais bei citrinų sultimis. Iškepkite lygiai taip pat kaip du ankstesnius. Iškepusius spalvotus biskvitus palikite ant grotelių, kad visiškai atauštų.

 

5. Paruoškite kremą. Varškę elektriniu trintuvu labai gerai sutrinkite su pienu ir medumi. Trinkite, kol gausite vientisą varškės kremą be jokių gumuliukų. Jį gardinkite vanilės ekstraktu, citrinų sultimis, įberkite aguonų ir gerai išmaišykite. Želatiną užmerkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti, tada ištirpinkite karšto vandens vonelėje, kol visai ištirps. Želatiną palikite ataušti ir dar šiltą, bet ne karštą lėtai supilkite į paruoštą kremą ir gerai išmaišykite.

6. Formuokite tortą. Kepimo formos, kurioje kepėte biskvitus, dugną išklokite kepimo popieriumi ir guldykite raudoną biskvitą. Užtepkite dalį kremo ir paslėkite antruoju žaliu biskvitu. Ant viršaus tepkite dar vieną kremo sluoksnį ir uždėkite paskutinį geltoną biskvitą. Jį šiek tiek paspauskite, kad kremas tolygiai pasiskirstytų. Ant torto viršaus užpilkite likusį kremą, paskirstykite jį šaukštu ir kelioms valandoms arba per naktį statykite į šaldytuvą. Pjaustykite ir valgykite jau visai sustingusį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką