Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 34
Jau įvertinote šį receptą

Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena

Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena
Recepto autoriaus nuotr. / Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Sriuba. Išverkite stiprų vištienos sultinį. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių.
  2. Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį, nuo kauliukų nuimkite mėsą.
  3. Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustykite mažais, plonais kubeliais.
  4. Obuolius supjaustykite kuo plonesniais kvadratėliais, kad verdant jie „ištirptų“.
  5. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, nulupkite odeles.
  6. Alyvuogių aliejuje apkepkite pjaustytas morkas, salierus, svogūnus, česnaką, bulvių kubelius, kelis šviežios aitriosios paprikos griežinėlius.
  7. Sudėkite pjaustytus obuolius, pomidorus, rūkytų lašinių odelę ir dar porą minučių apkepkite, supilkite „stiprų“ vištienos sultinį.
  8. Sudėkite nuimtą nuo kauliukų mėsą.
  9. Užvirkite, nugraibykite atsiradusias putas. Įberkite žiupsnelį ciberžolės,  tada sriuba įgaus gražią spalvą.
  10. Paskaninkite druska, cukrumi, šviežiai maltais pipirais ir virkite ant nedidelės ugnies maždaug 30-40 minučių.
  11. Prieš patiekdami leiskiite sriubai 15-20 minučių „pailsėti“.
  12. Smulkiai supjaustykite šviežio baziliko lapelius, sumaišykite su tarkuotu „Parmezano“ sūriu.
  13. Serviruojame. Į dubenį pilame sriubytę, gausiai pabarstome sūrio ir baziliko mišiniu.
  14. Skanaukite su šilta, balta duona, tokia kaip „Ciabatta“.
  15. Rekomendacijos. Pomidorus naudokite naminius, aromatingus, gerai prinokusius. Priešingu atveju į sriubą įdėkite pomidorų pastos. Nulupus nuo obuolių ir pomidorų odeles jų neišmeskite, bet sudėkite verdant sultinuką. Pjaustant, įvairių daržovių atraižas neišmeskite, jas galite dėti į indelį ir laikyti šaldiklyje, verdant sultinius jas panaudosite. Obuolius supjaustykite kuo ploniau, jie turi sriuboje „ištirpti“. Neužmirškite lašinukų odelės, ji suteiks gardaus skonio ir aromato. Gaminkite su meile ir gera nuotaika!

Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką